Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mehanizacija
  • 09.07.2021. 16:00

Solitair 23+: Nova verzija Lemkenovog prednjeg spremnika nadograđena ISOBUS tehnologijom

Zahvaljujući ISOBUS tehnologiji od sada se podešavanja poput količine sjemena ili promjene razmaka između sekcija mogu izvršiti na MegaDrill sustavu iz kabine traktora, kažu inženjeri Lemkena

Foto: Lemken
  • 355
  • 37
  • 0

S optimiziranim prednjim spremnikom u kombinaciji s novim diskosnim ulagačem OptiDisc 25, tvrtka Lemken predstavila je svoju nadograđenu Solitair 23+ sijačicu koja sada uključuje i ISOBUS tehnologiju.

Razne prilagodbe poput količine sjemena ili promjene međuredne širine sekcija ulagačkih tijela tako se sada mogu izvršiti iz kabine traktora zahvaljujući upravljačkom sustavu MegaDrill. "Novi sustav upravljanja vozaču olakšava posao i jamči učinkovitu uporabu potrošnog materijala i sjetve bez preklapanja do širine od četiri sekcije“, ističu iz tvrtke.

U kombinaciji s rotirajućom drljačom Zirkon 12 i novim OptiDisc 25 diskosnim ulagačima, prednji spremnik Solitar 23+ čini kompaktnu, okretnu kombinaciju sjetve što u konačnici omogućuje bolju raspodjelu težine u odnosu na stražnje agregate. Stabilnost pak mogućava i uporabu traktora manje snage za jednako učinkovitu sjetvu.

Radne širine do šest metara

Uz dosadašnje sklopive verzije radne širine od 4 i 4,50 metara, OptiDisc25 će biti dostupan u izvedbi od tri i četiri metra te sklopivoj od pet i šest metara. Također, kod ovih potonjih, sklopivih varijanti,  transportni potporni kotači mogu preuzeti opterećenje do 3,5 tone sa stražnje osovine traktora, pa njegova ukupna bruto masa ostaje u granicama dozvoljene. Dodatni transportni sustav se blokira i otpušta u samo nekoliko koraka.

U središtu OptiDisc 25 je već dokazani paralelogramski sustav za kontrolu dvostrukih diskosnih ulagača, dok valjci za kontrolu dubine sjetve osiguravaju postavljanje sjemena na unaprijed zadanu dubinu, i u konvencionalnoj i u malč obradi tla. Pritisak ulagača može se podesiti mehanički ili hidraulički, neovisno o dubini sjetve.

Istaknimo još, kao i kod prethodne verzije, prednji spremnik pogodan je za sjeme i gnojivo te je stoga idealan za sjetvu kukuruza u kombinaciji s preciznom sijačicom Azurit.

Prednji spremnik Solitair 23+ dostupan je već sada, a s novim OptiDisc 25 diskosnim ulagačima od siječnja 2022. godine.

Za više informacija obratite se tvrtki LEMKEN na jedan od niže navedenih kontakata


Tagovi

Lemken OptiDisc 25 Solitair 23+ Prednji spremnik ISOBUS tehnologija


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Savska cesta 106, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 91 1811 718, e-mail: l.matijevic@lemken.com web: http://www.lemken.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]