Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mehanizacija
  • 09.03.2021. 10:30

Stiže John Deere 9 serija traktora s još više snage i tehnologije

Najveći "žuti jeleni" su ojačani s još više snage i tehnologije kako bi farmeri pokrili što više hektara u što kraćem vremenskom roku sa što manje operativnih troškova, pojašnjavaju u John Deere-u

Foto: John Deere
  • 3.819
  • 437
  • 0

Od iduće će godine na polja "istrčati" još snažniji i pametniji žuti jeleni, ako je suditi po vijestima iz sjedišta John Deere-a u Kansasu (SAD).

Ukratko, zglobni modeli će od sada imati 20 dodatnih konjskih snaga od potpuno novog John Deere PowerTech™ 13,6-litarskog diesel motora. Ažurirana je i kabina traktora serije 9 koja ima više automobilskih značajki za cjelodnevnu udobnost i jednostavnost upravljanja čemu će zasigurno pridonijeti i integrirana inteligencija sa JDLink™ povezivanjem, AutoTrac™ navigacijom, StarFire™ 6000 prijamnikom i još mnogo toga što olakšava korištenje umreženog stroja. 

Sve će ove nadogradnje za još više snage i tehnologije poljoprivrednicima omogućiti obrađivanje radova u optimalnom roku, odnosno što više hektara za što kraće vrijeme uz veću preciznost i kvalitetu, ali i sa što manje operativnih troškova, pri tome uživajući u još udobnijoj kabini, uvjereni su u ovom, jedinom proizvođaču koji nudi tri konfiguracije traktora.

"Ponosni smo što možemo objaviti ovako veliko ažuriranje John Deere-ove ponude najvećih traktora na tržištu. Slijedeći prošlogodišnji princip i uspjeh sa serijom 8, od početka 2022. moći ćemo ponuditi i staviti u rad traktore za različite potrebe i tipove tla, najvećih performansi i kapaciteta na svjetskom tržištu", potvrđuju iz osječke tvrtke Novocommerce International d.o.o. ekskluzivnog uvoznika John Deere proizvoda za hrvatsko tržište ističući kako su tu 9R standardni traktori na kotačima, 9RT zglobni traktori i 9RX gusjeničari. "Iznimno sam ponosan i sretan što već imamo kupca za jednog od navedenih strojeva, a o tome nešto konkretnije – kasnije!", najavio je Ivan Pavlović, voditelj marketinga NCI.

Još snažniji, pametniji i udobniji 

Od sada se u seriju 9 ugrađuju novi šest-cilindarski motori s visokotlačnim common rail sustavom ubrizgavanja goriva koji pokazuju 3,4 posto bolju specifičnu učinkovitost goriva u glavnom radnom području, te 13 posto manje troškove održavanja. 

"Poljoprivrednici će cijeniti veći okretni moment i bolju sposobnost vuče potpuno novog John Deere PowerTech 13,6-litarskog dizel motora koji pokreće modele od 390 do 590 konjskih snaga i radi s upola manje buke", rekao je Ryan Jardon, voditelj marketinga proizvoda za John Deere i dodaje kako su najveći traktori, 9R 640 i 9RX 640, i dalje opremljeni Cummins 15-litarskim motorom.

Modeli 9RT 570 i 9R / 9RX 590 i 640 dostupni su s hidrauličkim Intelligent Power Management (IPM koji pruža do 50 dodatnih konjskih snaga, ovisno o odabranoj brzini, a može se „otključati“ inteligentnim softverskim nadzorom već prema potrebama hidraulike i snage motora. "To je savršeno poboljšanje performansi pri vuči priključnih uređaja na težem ili vrlo brdovitom terenu, ili s visokim hidrauličkim zahtjevima, kao što su primjerice pneumatske sijačice", rekao je Jardon.

U 9RT seriji s dvije gusjenice su tri modela od 470 do 570 KS

Nadalje, na zglobnim je modelima, zbog prilagodbe dodanoj snazi, ojačano podvozje, osovina i prednji okvir. Time je povećana težina traktora i maksimalnog raspoloživog balasta s 27 na 30 tona što će omogućiti i veći prijenos snage na tlo.

Nosač prednjih utega i utezi sada se na 9RX ugrađuju tvornički. Opterećenja stražnje osovine na JD traktorima Scraper Special 9R i 9RX povećane su na 12 tona.

Precizne linije navođenja 

Jača tehnološka oprema (JDLink, integrirani GPS prijemnik StarFire 6000, CommandCenter™ četvrte generacije i AutoTrac navođenje) omogućit će operateru da smanji preklapanje redova i maksimizira inpute, uz manje stresa i zamora. Petogodišnje servisiranje JDLink-a, uključeno u ponudu, omogućava bolje iskorištavanje prednosti umreženih strojeva – njihovu međusobnu komunikaciju; protok podataka o stroju, polju i usjevu u Operativni centar John Deere; bežični prijenos podataka, te John Deere Connected Support™.

"Tvornički instaliran Automation 4.0 daje sezonske pogodnosti. Tako AutoTrac Turn Automation i MachineSync™ omogućuju dosljedne operacije na uvratinama i kada više strojeva radi zajedno, kao kod primjerice sjetve, kada dva traktora rade zajedno na polju“ pojašnjava Jardon i dodaje kako Automation 4.0 sa svojom AutoPath™ funkcijom poljoprivrednicima omogućava precizno dokumentiranje a time točno praćenje svakog reda usjeva na poljima tijekom cijele sezone.

Koristeći podatke prikupljene s prvog prolaska na terenu, bilo kod obrade u trake ili sadnje, AutoPath uspostavlja precizne linije navođenja za sve sljedeće prolaske, bez obzira na vrstu ili širinu priključnog stroja. To olakšava pronalaženje pravog reda, smanjuje preklapanja i štetu na usjevima te uklanja potrebu za nagađanjem operatera gdje je red.

Ultimativna vidljivost 

Unutar veće, restilizirane kabine serije 9, nalazi se više prostora za pohranu, više USB priključaka i bolja povezanost nego u prethodnim modelima. Za "automobilsko" iskustvo vožnje može se dodati opcijski 6,5-inčni satelitski radio osjetljiv na dodir koji može biti pripremljen i za pametni telefon, tako da operateri mogu koristiti glasovne naredbe ili integrirane kontrole za dobivanje uputa, upućivanje poziva, slušanje glazbe ili slanje i primanje poruka.

Četiri modela zglobnih traktora 9RX serije najsnažniji su u industriji

Svi modeli serije 9 nude rukovatelju vodeću u klasi udobnost i preglednost kabine izborom Select, Premium ili Ultimate cab paketa. Paket za ultimativnu udobnost uključuje oslonce za noge, hladnjak i grijano-ventilirano sjedalo s masažom, koje je moguće zakrenuti za 25o ulijevo i 40o udesno, za još bolju vidljivost i udobnost rukovatelja. Paket za ultimativnu vidljivost pak uključuje 24 radnih i osam praktičnih LED svjetala, električni grijana teleskopska ogledala, štitnike od sunca; prednje, desne, bočne i stražnje brisače; te integrirane prednje i stražnje kamere. 

Za one koji traže najbolje od ovih paketa, John Deere je složio i kombinaciju Signature koja uključuje prošireni zaslon četvrte generacije, dvostruke hidraulične pumpe, aktiviranje Automation 3.0 / AutoLoad™ za traktore Scraper Special i ovjes prednje osovine HydraCushion™ na traktorima 9R.

Bogat izbor ovjesa 

HydraCushion ovjes, za smanjivanje poskakivanja traktora i prijenosa više snage na površinu, je ekskluzivna opcija za pet modela 9R serije od 480 do 690 konjskih snaga koji mogu biti opremljeni različitim širinama pneumatika.

Tri modela 9RT serije zglobnih traktora s dvije gusjenice od 520 do 630 KS imaju pak AirCushion™ ovjes s pomičnom gredom koji poboljšava kvalitetu vožnje, te osigurava manje sabijanje tla i proklizavanje nego traktori na kotačima.

Četiri modela gusjeničara 9RX serije s četiri gusjenice su sa svojih 540 do 690 KS najsnažniji u industriji. Dostupne su više širina gusjenica i razmaka između profila, što omogućava upotrebu ovih traktora i za obradu širokorednih usjeva, ali i ostalih primjena koje zahtijevaju veću vuču.

U standardu redizajnirane serije 9 je i ovjes kabine s četiri stupa koji ublažava naginjanje i onemogućava prevrtanje, izolirajući kabinu od udara, istovremeno pružajući maksimalnu udobnost i kvalitetu vožnje na polju ili na cesti. Tako gusjeničari 9RX nude udobnost i upravljivost traktora na kotačima uz vučne performanse i flotaciju traktora na gusjenicama, ističu na kraju.


Tagovi

John Deere Ryan Jardon Traktori serije 9 John Deere motor Zglobni traktori Gusjeničari


Autorica

Renata Prusina

Više [+]

Diplomirana inženjerka agronomije s dugogodišnjim novinarskim i uredničkim iskustvom. Članica nekoliko novinarskih asocijacija među kojima je i TotY. Osim svojim perom, voli bilježiti i objektivom.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]