Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zetor tractor show
  • 27.05.2017. 14:00

Svaki treći traktor u Hrvatskoj je Zetor!

Prvi Zetor tractor show održan je u Dežanovcu nedaleko Daruvara, u sjedištu tvrtke POD proizvodnja opruga Dežanovac.

  • 16.959
  • 1.478
  • 0

Traktor Zetor imao je svoj vlastiti show. Naime, prvi Zetor tractor show održan je u Dežanovcu nedaleko Daruvara, u sjedištu tvrtke Proizvodnja opruga Dežanovac (POD). S obzirom na činjenicu, da je ova obiteljska tvrtka postala od 1. prosinca 2016 distributerom češkog traktora Zetor, tvrtke Zetor tractors d.o.o. U arealu su bili nanizani traktori marke Zetor - od najmanjeg Zetora Major, preko Proxime, pa Forterra sve do najvećeg Zetorovog traktora Crystala, neki u Port folijo serijama. U ponudi su bili i Zetor Systems utovarivači.

"Prema statistikama, gotovo svaki treći traktor u Hrvatskoj je Zetor. To govori o njegovoj pouzdanosti i kvaliteti", rekao je direktor POD-a Ivan Ignatovski, treća generacija tvrtke iz Dežanovca, koja posluje na hrvatskom tržištu od 1971 godine, a čija je glavna djelatnost proizvodnja opruga.

Tomislav Doležal predstavio je ponudu Zetor traktora

Tvrtka se također bavi prodajom rezervnih dijelova, pojedinačnih strojeva i servisom. Prodaju i igračke.

"Traktori su opremljeni klima uređajem, grijanjem, radiom, ili bez njega. Mogu imati mjenjače u različitoj tehničkoj izvedbi i mnoge druge stvari. Kupac može birati. Kombinacija je puno i POD nudi modifikacije traktora", napomenuo je zastupnik češkog Zetora u Hrvatskoj Tomislav Doležal, zadovoljan prvim showom Zetor traktora u Hrvatskoj.

Osnovna cijena Zetora 29.000 eura

Dodao je da su tokom ove godine već prodali četiri traktora. Osnovna cijena se kreće od 29.000 eura, bez poreza (PDV) na više.

"U Hrvatskoj poljoprivreda igra važnu ulogu i marka Zetor je uvijek imala jaku poziciju", naglasili su predstavnici češke tvrtke Zetor, koji su također spomenuli razloge zbog kojih su promijenili dosadašnjeg distributera. Na pet godina su potpisali ugovor s tvrtkom Proizvodnja opruga Dežanovac.

Zetor je traktor broj jedan u Češkoj i Slovačkoj, broj dva u Poljskoj i Litvi i broj tri u Mađarskoj.

"Razlog raskida je bila stagnacija prodaje Zetora na hrvatskom tržištu. Promjenom distributera sa sjedištem u Dežanovcu, koji ima i podružnicu u Bošnjacima, zahvaljujući dvaju partnerskim tvrtkama, vjerujemo da POD može bolje pokriti vaše tržište, koje u budućnosti želimo proširiti i na obalu" najavili su Česi.

Zetor je, dodali su, broj jedan u Češkoj i Slovačkoj, broj dva u Poljskoj i Litvi i broj tri u Mađarskoj. Prodaju traktora zahvatila je kriza, koja još uvijek traje. U usporedbi s primjerice jednim talijanskim proizvođačem, koji godišnje proizvodi 15.000 traktora je Zetor s proizvodnjom 4.000 traktora godišnje malo poduzeće.

Ponuda Zetor traktora u Dežanovcu

"Za razliku od njih smo samostalni i razvijamo vlastite mjenjače i stražnje osovine. Imamo najnovije motore u kojima smo postigli emisiju štetnih plinova Stage III.B bez dodataka AdBlue (uree); proizvodnju stalno inoviramo. Na najvećem jesenskom sajmu Agritechnica u Hannoveru u Njemačkoj i na sajmu Sima u Francuskoj želimo predstaviti novi model Zetora pete linije (do sada postoji 4 proizvodne linije) sa snagom od 49 konjskih snaga s mehaničkim motorom s tri cilindra, koji bi se trebao neslužbeno zvati UTILIX. Na modelima Zetora za 2018. će se vidjeti promjene od emisije štetnih plinova do šasije", najavljuju iz Zetora.

Traktori su opremljeni klima uređajem, grijanjem, radiom, ili bez njega. Mogu imati mjenjače u različitoj tehničkoj izvedbi i mnoge druge stvari. Kupac može birati. Kombinacija je puno i POD nudi modifikacije traktora.

Tvrtka Zetor je osnovana prije 71 godina. Za to vrijeme je proizvedeno milijun i 300 tisuća traktora, koje se izvoze u 136 zemalja. Bila je to prva kompanija, koja je u 50 godina traktore opremala sigurnosnom kabinom i diktirala je razvoj traktora u svijetu, ali u 80-im godinama došlo je do stagnacije na tržištu. Tijekom 25 godina u Hrvatskoj je prodano oko 6.000 Zetor traktora. Prihod Zetor tractors d.o.o. u 2016. je iznosio 3,2 milijarde čeških kruna, proizvedeno je i prodano 3.144 traktora, od kojih 85% se izvezlo u više od 40 zemalja.

Modeli Zetor traktora

Zetor zapošljava 700 ljudi u Brnu i još 90 osoba u šest inozemnih podružnica u Engleskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Poljskoj, Sjevernoj Americi i Indiji. Firma Zetor traktors ima certifikat za uvođenje tri sustava - za kvalitetu, za okoliš i upravljanje energijom.

ZETOR MAJOR - ima snagu 60-80 ks, to je najpopularnija serija u portfoliju Zetor, ima četvero-cilindarski Deutz motor.

ZETOR PROXIMA CL Plus i Power - pouzdani traktor s četvero-cilindarskim motorom, snage 80 - 120 ks. Imaju nisku potrošnju goriva i jednostavnu strukturu. Proxima, model CL ima univerzalni, mehanički tip mjenjača i nudi pužeće brzine.

Zetor Crystal

ZETOR FORTERRA, HSX i HD - snaga 100-150 konja, ima tri varijante, opremljen motorom s četiri cilindra. Može se koristiti za širok izbor priključaka. Prednji pogon sa suspenzijom. Traktori zadovoljavaju standarde o emisiji štetnih plinova

ZETOR CRYSTAL - Snaga 150-160 ks. Najjači i najveći traktor sa šest-cilindarskim Deutzovim četverotaktnim dizel motorom.


Fotoprilog


Tagovi

Zetor Traktor Proizvodnja opruga Dežanovac Tomislav Doležal


Autorica

Alena Rais

Više [+]

Završila je Poljoprivredni fakultet u Pragu - agronomija gdje je i tri godine radila na Poljoprivrednom institutu - mikrobiologija i zaštita bilja u Pragu - Ruzyně. U češkom tjedniku Jednota Daruvar piše o poljoprivrednim temama od 2001. godine. Kod kuće sa suprugom uzgaja čemprese i vinovu lozu.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]