Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • PMT
  • 02.06.2016. 09:00

Švedski strojevi na slavonskim oranicama!

Vaderstad Tempo TPT 6 je šestredna sijačica za okopavine za standardnu brzinu sjetvu 12-14 km/h, a u pokusu je radila 40-ak hektara u 12 sati sjetve.

  • 2.340
  • 262
  • 0

Trošak rada i trošak mehanizacije, u kojima trošak pripreme tla i sjetve ima veliki udio, predstavljaju otprilike 40% ukupnih troškova. Putem pomno pripremljene strategije za smanjenje obrade tla, ova kategorija troškova može biti znatno smanjena, ističu na internet stranici stručnjaci PMT-a.

A isto tako i na izložbi ovih strojeva u prodajno servisnom centru te tvrtke u Otoku istaknuli su vrijednosti strojeva iz Švedske. Doista, to što djelatnici švedske tvornice naprave je vrhunski proizvod, a s kojim smo se i inače već i mi novinari, a i brojni poljoprivrednici upoznali i prilikom brojnih posjeta tvornici obitelji Stark.

Naš koncept manjeg broja prohoda i plitke obrade promovira važnost dobre strukture tla, povećava broj mikroorganizama i visok sadržaj humusa u tlu, što je od iznimne važnosti u održavanju i povećanju plodnosti tla i količini prinosa.

U Otoku je Poljoopskrba međunarodna trgovina predstavila odlične švedske strojeve!

Väderstad je proizvođač koji se ubrzano razvija, donosi novitete na tržište i strogo je orijentiran prema svojim kupcima. Glavni cilj je postati tržišni lider u obradi tla i sjetvi, cilj koji ih je doveo do stvaranja nove ere strojeva i metoda obrade tla. Europska poljoprivreda im je baza i na području Europe postižu velik rast i visoke prodajne brojke kroz cijeli niz godina, a na hrvatskom su tržištu, preko PMT-a kao svog partnera, prisutni od 2008. godine.

Vaderstadova Tempo sijačica i Carrier kratka tanjurača za slavonske oranice!

Od izloženih strojeva u Otoku izdvajamo i Vaderstad Tempo TPT 6. To je šestredna sijačica za okopavine za standardnu brzinu sjetve od 12 do 14 km/h, a u pokusu je radila 40-ak hektara u 12 sati sjetve. Ima teleskopski okvir.

Tempo sijačica

Powershoot tehnologija nadlatčnog izbacivanja sjemena osigurava vrhunsku preciznost. Naime, sjeme od spremnika sjemena do ulagača kroz sjetvenu cijev putuje brzinom od 50 km/h, govori Adam Dominković, voditelj prodaje Poljoopskrbe međunarodne trgovine, o toj sijačici za sjetvu kukuruza, suncokreta, šećerne repe, soje, uljane repice, sirka, bundeva.

Vaderstad Tempo TPT 6 šestredna sijačica za preciznu sjetvu

Ima 335 kg maksimalni pritisak po ulagaču, a tu je i spremnik za gnojivo 1.200 l, odnosno ima opciju i od 2 x 300 l s diskosnim ulagačima. Spremnik za mikrogranule iznosi 18 l na svakom redu, a spremnik za sjeme kapaciteta je 70 litara. Stroj je opremljen E-services modemom s GPS-om, a koristi se E-control kontrolna jedinica (tablet + software) za upravljanje svim funkcijama. Ističe i zvjezdaste čistače redova za direktnu sjetvu.

Kratka tanjurača Vaderstad Carrier XL 425

Pažnju brojnih poljoprivrednika koji su kroz dva dana prošli PMT centrom u Otoku je privukao i Vaderstad Carrier XL 425. Kratka tanjurača Carrier je univerzalan stroj za plitku obradu žetvenih ostataka (prašenje), predsjetvenu pripremu, zatvaranje i poravnavanje oranog tla s dva reda koničnih diskova ø610 mm, a maksimalna dubina rada iznosi 18 cm.

Kratka tanjurača Carrier je univerzalan stroj za plitku obradu

Kako su nam rekli u PMT-u, preporučena brzina rada je 12-18 km/h, a svaki disk je na svom nosaču i ležaju. Ima X disk za održavanje smjera kretanja koji osigurava da stroj ima kompletno ravan smjer kretanja iza traktora, što je prema riječima Adama Dominkovića velika prednost u radu. Multiset diskovi pak daju mogućnost podešavanja agresivnosti rada svakog diska u četiri moguća stupnja, 13°, 15°, 17°, 19°, a to Vaderstad i jedini na tržištu nudi

Prednost je i istovremena konsolidacija i poravnavanje tla s čeličnim valjkom u jednom prohodu, a promjer valjka je 600 mm uz mogućnost dodatna četiri valjka ako netko želi. Carrier ima CrossCutter rezač za usitnjavanje biljnih ostataka, a druga opcija su Crossboard lopatice za ravnanje. Posjetitelji su vidjeli i Rapid 300 S sijačicu, kao i Top Down i Bio Drill 180 o kojima ćemo pisati u kasnijim tekstovima.


Fotoprilog


Tagovi

Vaderstad Rapid Tempo Top Down PMT Poljoopskrba


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P