Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Traktor godine
  • 30.11.2019. 12:00

Tko će odnijeti pobjedu u kategoriji 'Ratarsko-stočarski traktor' godine? Evo tko su finalisti!

Komisija, koja se sastojala od agrarnih novinara, savjetodavaca i znanstvenika je imala zahtjevan zadatak, a rezultate njihovih ocjena saznat ćete posljednjeg dana sajma CroAGRO u Zagrebu, 8. prosinca 2019., a do tada uživajte u finalistima i odgovorite na pitanje u anketi ispod.

Foto: Ivan Stupnišek
  • 3.354
  • 172
  • 0

Predstavljamo i 9 finalista Hrvatskog izbora za traktor godine u kategoriji 'Ratarsko-stočarski traktor', a kojeg prvi put ove godine provodi Društvo agrarnih novinara Hrvatske.

Tvrtke zastupnici imali su priliku nominirati svoje favorite, a stručni žiri izbora testirao je modele i ocijenio ih prema kategorijama. Pod povećalom su bile mogućnosti motora, od snage preko okretnog momenta do potrošnje. Analizirane su mogućnosti prijenosa, ali i okretnost te opća funkcionalnost kao i jednostavnost korištenja. Udobnost i praktičnost također su bile predmetom pažnje komisije. Kakav je dojam korisnika koji provodi vrijeme u kabini? Je li preglednost dobra, koja je razina prostoranosti i praktičnosti upravljanja? Promatrana je i razina inovativnosti i dizajna s naglaskom na ispunjavanje zadaća koje se svakodnevno nalaze pred ovim traktorima.

5 modela u finalu Hrvatskog izbora za traktor godine u kategoriji 'Specijalizirani traktor'

Komisija, koja se sastojala od agrarnih novinara, savjetodavaca i znanstvenika je imala zahtjevan zadatak, a rezultate njihovih ocjena saznat ćete kroz nekoliko dana. Naime, proglašenje pobjednika bit će zadnjeg dana sajma CroAGRO u Zagrebu, 8. prosinca 2019., a do tada uživajte u finalistima (abecednim redom) i odgovorite na pitanje u anketi ispod.

Arbos P 5130

Novi brend u svijetu traktora koji se počeo razvijati 2011. godine u Bologni, a proizveden u Goldonijevoj tvornici u Modeni 2017. godine, s ciljem da se ne pretjeruje u elektronici, već da se dobije učinkovit stroj koji će biti jednostavniji za održavanje, predstavljen je na imanju Dragutina Bišćana u Velikom Trgovišću.

Arbos P 5130 

Talijan učinkovit i pogodan za različite terene i namjene - Arbos 5130 

Case Maxxum 145

Jednostavan za rukovanje koji i kada mu je teško, pali 160 konja i daje trenutno ubrizgavanje. Nema umora ni nakon 12 sati provedenog u radu s njim, čuli smo na predstavljanju ovog finaliste na imanju Poljoprivredne zadruge Sekice, obitelji Komesarović u Drenovcima. 

Case Maxxum 145

Štedljiv, udoban, lak za upravljanje - Case Maxxum 145 MC, traktor za sve poslove

Claas Arion 660

Ovaj finalist, čuli smo na OPG-u Marka Horvata iz Velikog Otoka kod Legrada, predstavlja vrh premium traktora klase od 200 KS, a njegovoj odličnoj prodaji svakako doprinosi dobar omjer uloženo-dobiveno, kako u odnosu na njemačku trojku, tako i u odnosu na ostatak konkurencije. 

Claas Arion 660 

Sam vrh premium traktora klase od 200 KS - Claas Arion 660 Cmatic

Deutz Fahr 6140 

Posebno se ističe komfor za korisnike koji u traktoru znaju provesti veći dio dana, a ako treba i noći, od vrlo ugodnog mjenjača, odlične klime, smanjene buke, čulo se na prezentaciji ovog finaliste na OPG-u Božidara Glavaša u Bizovcu. 

Deutz Fahr 6140

Deutz-Fahr 6140 Powershift - traktor za sve grane poljoprivrede

John Deere D 6155R 

Po mnogima najpoželjniji žuto zeleni jelen u dvorištu predstavljen je na gospodarstvu obitelji Pavlović u Baranjskom Petrovom Selu. Ovladavanje snagom traktora, čuli smo, pojednostavljeno je novom CommandPRO upravljačkom ručicom s njezinih 11 tipki koje se mogu rekonfigurirati.

John Deere D 6155R

Svestrana radna snaga poželjnog žuto zelenog jelena - John Deere 6155R Command Pro

Fendt 942 

Fendt serije 900 ima raspon snage motora od 296 do 415 KS, kao što je slučaj kod našeg finaliste Fendt 942 Vario s šestocilindričnim motorom, predodređim za rad na niskim okretajima, a predstavljenim na peradarskoj farmi Blagus kod Gornjeg Knegineca.   

Fendt 942

Traktor bez kompromisa - Fendt 942 Vario

Kubota M5111

Japanska Kubota najprodavaniji je traktor na tržištu SAD-a, čuli smo u Sesvetskom Kraljevcu na predstavljanju ovog finaliste. Neke od najvažnijih odlika Kubota M5 serije su mala potrošnja, jednostavnost rukovanja i vrlo velike manevarske sposobnosti. 

Kubota M5111

Japanac male potrošnje i velikih manevarskih sposobnosti - Kubota M5111 

Massey Ferguson 6718 DVT

MF 6718 S sa snagom do 200 KS, ujedno je i najjači četverocilindrični traktor na svijetu koji postavlja nova mjerila u klasi, čulo se u Vrbovcu na predstavljanju ovog finalista Hrvatskog izbora traktora godine 

Massey Ferguson 6718 DVT

Najjači četverocilindrični traktor na svijetu, MF 6718 S Dyna-VT Exclusive

Valtra T234

Karakterizira ga dugačak međuosovinski razmak, prostorna i velika kabina te prije svega motor, istaknuto je tijekom ocjenjivanja ovog finaliste na a njivama oko Otoka u zapadnom Srijemu. 

Valtra T234

U kabini kao u dnevnoj sobi, a njegov rad pratiš i na mobitelu - Valtra T234 Versu Smart Touch


Tagovi

Traktor godine Hrvatski izbor traktora godine DANH Arbos Case Claas Deutz Fahr John Deere Fendt Kubota Massey Ferguson Valtra


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

Hrvatski izbor traktora godine

Berislavićeva 6, 10000 Zagreb, Hrvatska
e-mail: info@danh.hr web: http://www.danh.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer