Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ferrari
  • 02.09.2014. 22:00

Traktor Ferrari Vega SDT V85/V95

Ferrari Vega SDT V85/V95 je model traktora snage od 52 kW do 67 kW.

  • 2.652
  • 127
  • 0

Svi Ferrari traktori proizvedeni su u Italiji prema najnovijim europskim standardima. Stalni razvoj osigurava moderan dizajn proizvoda, a sigurnost je na najvećoj razini. Inženjeri su stalno u potrazi za novim rješenjima kako bi zadovoljili potrebe proizvođača.

Vega SDT RS

Vega SDT RS verzija traktora je model dizajniran sa kratkim hodom i različitom veličinom točkova: ujedinjuje osnovne osobine izodijametričkog traktora kojim se dobija izuzetno skladan traktor, uskog radijusa okretanja i male visine iznad tla, tako da je lako uotrebljiv u međurednoj obradi.

Zahvaljujući snažnoj konstrukciji s mješovitim sustavom prijenosa - epicikloidalnih na prednjoj osovini i slobodnih (visećih) na zadnjoj strani postižu se odlični rezultati - modeli VEGA SDT RS su namenjeni kako kao specijalizirani, tako i kao klasični traktori. Veliki protok i količina ulja za opskrbu mnogih prednjih i zadnjih priključaka, s hidrauličnim pumpama visokog kapaciteta, osigurava pritisak potreban za korištenje svih priključaka.

Radne kočnice sa višestrukim diskovima u uljnom kućištu na sva četiri točka i hidrostatičkim upravljanjem, poboljšava odgovor i efekasnost.

Vega Dualsteer

Vega SDT u Dualsteer® verziji skreće pod uglom čak od 70°. Kvaliteta ove verzije ne dolazi samo od ekstremne okretnosti, već i od izuzetne funkcionalnosti traktora, a posebno na strmim terenima, što ih upoređuje sa guseničarima.

Nizak položaj vozača i odlična konstrukcija kabine odlikuju ove mašine jedinstvenim u prodaji. Model kabine Compact visok je samo 169 cm, nezamjenljiv je tokom rada ispod krošnji drveća. Jedina je uska kabina sa homologacijom bez sigurnosnog luka, koja predstavlja odličnu kvalitetu proizvoda i učinak stručnjaka iz Ferrarija.

Motor

Opremljeni sa 3 modela VM motora, konstruiranih da koriste snagu do posljednje kapi goriva.

  • VM D753 IE3 trocilindrični linijski turbo diesel motor od 2,2 litra. Upotrebom Intercoolera razvija 70 konjskih snaga na 2300 obrtaja /min.
  • VM D754 TE3 četvorocilindrični linijski turbo diesel motor od 3 litra. Razvija 79 konjskih snaga pri 2300 obrtaja/min.
  • VM D754 IE3 četvorocilindrični linijski turbo diesel motor od 3 litra. Upotrebom Intercoolera razvija 91 konjsku snagu pri 2300 obrtaja /min.

Za ove modele VM je razvio novi EGR System koji se nalazi unutar motora. Sistem omogućava ponovnu upotrebu ispušnih plinova koji se posebno pomješani vraćaju u komoru za sagorjevanje i na taj način značajno smanjuju razinu ugljikovog monoksida i potrošnju goriva. Izbor da se koristi nizak režim obrtaja 2300 o/min je zato da bi se smanjila potrošnja goriva, buka i vibracije, a sve u korist uštede i udobnosti: praktično motor daje najbolje rezultate izmedju 1000 i 1800 obr/min.

Tehnički podaci
VEGA 85
VEGA 95
Proizvođač
VM
VM
Model
D754 TE3
D754 IE3
Broj cilindara
4
4
Zapremina cm³
2970
2970
Ubrizgavanje
Turbo
Turbo Intercooler
Emisija plinova
Tier 3
Tier 3
Snaga (KW/KS)
58 / 79
67 / 91
Nominalni obrtaji (rpm)
2300
2300
Max. obrtni moment (Nm/rpm)
274 / 1800
420 / 1000
Hlađenje
Voda
Voda


Fotoprilog

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer