Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bayer
  • 03.04.2019. 10:30

Travni korovi predstavljaju sve veći problem u usjevima žitarica

Kako travni korovi nikada ne dolaze bez pratnje širokolisnih korova, na tržištu je nedostajao kompletan proizvod koji će istovremeno i u jednom prohodu kvalitetno suzbiti sve korove.

Foto: Bayer
  • 1.319
  • 121
  • 0

Osim slakoperke (Apera spica venti), mišji repak (Alopecurus myosuroides) je travni korov koji postaje sve prisutniji u usjevima žitaricama. Na području Republike Hrvatske od travnih korova javljaju se još i ljulj, divlja zob, vlasnjače a na nekim lokacijama i stoklase, koje se vrlo teško kontroliraju. Prepoznavati travne korove u najranijim stadijima je vrlo teško i zahtjevno i često moguće tek uz pomoć povećala ili čak mikroskopa.

Iako je primjena herbicida neizostavna mjera, problem sa travnim korovima je iz godine u godinu sve veći i stvarno stanje se uočava tek pred žetvu, kada se trave jasno vide iznad usjeva i što je još važnije - osjemenjuju se. Kako travni korovi nikada ne dolaze bez pratnje širokolisnih korova, na tržištu je nedostajao kompletan proizvod koji će istovremeno i u jednom prohodu kvalitetno suzbiti sve korove.

vd
Lijevo - Mišji repak, desno - Obična slakoperka (foto: Bayer)

Od sada je tu herbicid Atlantis Star tvrtke Bayer, kompletno rješenje protiv svih travnih, ali i širokolisnih korova koji se javljaju u usjevima pšenice

Vrijeme primjene i način djelovanja:

  • Atlantis Star se primjenjuje od početka busanja pa sve do drugog koljenca pšenice u dozi 0,3 kg/ha + BioPower 0,6-1 l/ha
  • Optimalni rezultati postižu se primjenom na manje korove u aktivnom rastu
  • Atlantis Star djeluje preko lista i preko tla

Atlantis star je jedan proizvod za sve najznačajnije širokolisne i travne korove!

U nastavku donosimo pregled korova kako bi ih lakše prepoznali i suzbili:

Za više informacija o suzbijanju korova i herbicidu Atlantis Star, obratite se tvrtki Bayer na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Bayer Zaštita pšenice Žitarice Korovi Mišji repak Slakoperka Atlantis Star


Partner