Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Baliranje sijena
  • 22.10.2021. 18:00

U Americi je i baliranje XXL - kako to izgleda na jednom OPG-u?

Američki poljoprivrednici ponosno pokazuju svoju tehniku, tehnologiju, ali strojeve za baliranje sijena. Naprave i uskladište 13.000 bala dnevno.

Foto: Youtube/Printscreen
  • 213
  • 23
  • 0

Na YouTube kanalu Farming Insider objavljen je video koji prikazuje, mogli bismo reći, hiper produkciju sijena. Riječ je o, kako oni navode, XXL proizvodnji na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Miller Farms Custom u Sjedinjenim Američkim Državama, točnije na sjeveru Savezne države Ohio.

Naime, ovi poljoprivrednici ponosno pokazuju svoju tehniku, tehnologiju, ali i strojeve za baliranje sijena. Lani su objavili da mogu izbalirati i sakupiti 10 tisuća bala dnevno, no ove godine su se pohvalili rezultatima od 13 tisuća pa čak i više, ovisno o vremenskim uvjetima. 

Kako govore u videu, problem im znaju stvarati kiša i rosa. Bale slažu tako da na dno skladišta stave plastičnu foliju pa zatim na nju šire slamu kako sijeno ne bi pokupilo vlagu.

Prikazane su i zadivljujuće snimke čitave operacije, iz zraka, načinjene pomoću dronova.

Otkrivaju da uglavnom rade s traktorima i balirkama marke Massey Ferguson, kamionima Kenworth Semis, Arcusinom prikolicama te JCC utovarivačem koji može odjednom prebaciti 42 bale, Kuhn strojevima, a naravno, na tamošnjim poljima su nezaobilazni i Fordovi kamioneti.

Gledatelji su većinom komentirali kako je video zanimljiv, a jedan je napisao da ga je vratio u djetinjstvo kada je 70-ih godina s braćom ljeti sakupljao sijeno. Neke od njih je začudila količina bala koju dnevno naprave na ovom OPG-u rekavši da oni u jednom danu odrade koliko obični ratari u čitavoj sezoni.

Pogledajte kako izgleda XXL baliranje na ovom gospodarstvu:


Tagovi

Baliranje Sijeno SAD Video XXL Miller Farms Custom


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.