Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Autonomna Valtra
  • 27.10.2018. 12:00

Valtra bi mogla postati prva sa kompletno autonomnim traktorom H2O2 bez prisustva vozača

Ovaj potpuno autonomni traktor agresivnog i ultra modernog dizajna budućnost je poljoprivrede u 2040. godini. Pokreće se pomoću naprednog motora s vodikom/električnim motorom koji rezultira ogromnim, dosljednim okretnim momentom!

Foto: Youtube/Lorenzo Mariotti
  • 2.129
  • 201
  • 0

Budućnost poljoprivrede mijenja se pred našim očima! Evo, osmišljen je prvi samohodni traktor. Autonomni strojevi postali su sve češći, međutim, tek sada vidimo prvi samohodni traktor, piše The Richest.

Traktor Valtra H202 s daljinskim upravljanjem navodi se kao budućnost poljoprivrede iz više razloga. Stroj s vodikom, koji kontrolira mobilna aplikacija, prva je takva vrsta koja dolazi na poljoprivredne površine. Dizajniran od strane 24-godišnjeg talijanskog dizajnera Lorenza Mariottija, traktor se napaja na licu mjesta s utikačima ili bežičnim indukcijskim punjenjem, a sve dok se proizvodi vodik koristeći metan s farmi.

Osim toga, autonomni traktor će moći napraviti više od čovjeka, jer ponavlja složene i ponavljajuće zadatke tijekom cijelog dana! Kupci će imati mogućnost odabira boje traktora.

H202 bi trebao obavljati posao noću, a farmeri danju

H202 također uključuje i razne tehnologije koje uključuju laserske i organske svjetlosne diode, naprednu sigurnost i daljinsko upravljanje koje omogućuju kontrolu stroja putem mobilne aplikacije. Iako je traktor zapravo autonoman, kreator Mariotti htio je da se strojem povremeno provoza farmer, jer "su ljudi vrlo dobri u pronalaženju kreativnog rješenja za neočekivanu situaciju".

Poljoprivrednici ne bi trebali biti previše zabrinuti, jer, od H202 se očekuje da samo obavlja zadatke noću, dok poljoprivrednici prolaze kroz posao tijekom dana.

To omogućuje da se polja u cijelom svijetu i dalje rade preko noći. Sposobnost traktora da radi samostalno, sve dok se još uvijek kombinira s ljudskim mogućnostima, korak je u nevjerojatnom smjeru za poljoprivredni svijet!

Video: Youtube/Lorenzo Mariotti


Tagovi

Valtra Autonomni traktor Bez vozača Valtra H202 Samohodni traktor


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]