Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • PMT
  • 03.06.2016. 07:30

Valtra N 134 Verso s respektabilnom opremom

Radi se o najopremljenijoj Valtri koja se može naći u Hrvatskoj, kada pričamo o dodatnoj opremi na samom traktoru.

  • 3.168
  • 341
  • 0

Dani otvorenih vrata Poljoopskrbe međunarodne trgovine u njihovu poslovno servisnom centru u Otoku uvijek su i mamac za ljubitelje finskih ljepotana.

Najljepši dizajn, kvaliteta, snaga i moć trakotra iz finske tvornice u Suo Lahtiju mnoge ostavljaju bez daha. U Otoku smo imali priliku dobro razgledati, sjediti i provozati Valtru N 134 Verso. Traktor je to s motorom od četiri cilindra te zapremnine 4,9 litara, kao i snagom od 138 konjskih snaga.

A radi se o najopremljenijoj Valtri ikad u Hrvatskoj, kada pričamo o dodatnoj opremi na samom traktoru. Uz standardne zahtjeve opreme na traktoru kao što su kompresor, klima, hidraulički topling, prednja hidraulika na tom primjerku je još dodatno i Auto-Guide.

Finski proizvođač traktora predstavljen u Otoku kod Vinkovaca!

To je automatsko upravljanje sa satelitskim navođenjem s mogućnosti greške te + ili - 2 centimetra. Posjeduje i prednju osovinu sa senzorima za zakretanje. C3000 Isobus 12.3" terminal. Valtra N 134 Verso ima i TwinTrac duple komande za rad unatrag, što je veoma funkcionalno u šumarstvu te radu u stočarstvu, ali i pri malčiranju i sitnjenju. Quick Steer - podešavanje brzine poziva na lako okretanje, a tu je i AutoComfort - zračna suspenzija kabine. Meni se ipak, dok sam sjedio, najviše sviđalo izuzetno udobno i kvalitetno sjedalo Valtra Evolution.

Adam Dominković

Sve u znaku brojke 50

Ovaj primjerak ima i premium radna svjetla i hidropneumatsku suspenziju prednje osovine. Teško je i nabrojati svu opremu na tom traktoru. Sigurnosne kamere, Load sensing pumpu hidraulike kapaciteta 160 l/min, ali i pet stražnjih elektronski podesivih ventila hidraulike. Zatim i dva on/off stražnja ventila hidraulike, ali i ono što Finci rade fantastično, a to je automatsko klimatiziranje i grijanje kabine. Ovaj primjerak ima i dodatne grijače donjeg dijela kabine, a vrhunski komfor nadopunjuje elektronsko podešavanje vanjskih retrovizora. Prilikom vožnje na cesti Otok - Komletinci nismo stisnuli gas do kraja, ali nije na odmet znati da taj traktor na takvoj cesti razvija brzinu kretanja od 50 kilometara na sat. Vrijednost sve te, cjelokupne opreme iznosi preko 50 tisuća eura.

T serija lider u svom segmentu

Versu modele N4 serije odlikuje robotizirani petstupanjski powershift mjenjač uz load sensing pumpu hidraulike (standardno 115 l/min) i elektronsko upravljanje ventilima. Modeli Valtra N4 serije dolaze sa četverocilindričnim motorima snage od 105 do 185 KS, u HiTech (5-stupanjski automatizirani powershift mjenjač), Active (5-stupanjski robotizirani powershift mjenjač), Versu i Direct (CVT mjenjač) izvedbama, ističe Adam Dominković, voditelj prodaje u PMT-u.

Upoznali smo se i s modelima T234 i T214, kao i T191 koji su doista vrhunski u svojoj izvedbi. Nova T serija koristi najnoviju tehnologiju koja ju čini liderom u svom segmentu. Sa novim mogućnostima povećava se snaga i komfor, a time se i produktivnost podiže na viši nivo. Nova T serija nudi spektar mogućnosti hidraulike i transmisije klasificiranih u tri serije: Classic, HiTech i Advance.

Traktori koji se proizvode prema individualnoj narudžbi kupca

Inače, Valtra traktori poznati su po svojoj pouzdanosti, raznovrsnosti, dugom radnom vijeku i skandinavskom naslijeđu, Valtra traktori su specifično dizajnirani za svakog pojedinog korisnika te su proizvedeni kako bi izdržali najteže klimatske uvjete te pružili najvišu razinu performansi u najtežim radnim uvjetima. Valtra se kao proizvođač osobito posvećuje tome da je njihov traktor pouzdan partner svakom kupcu pružajući mu visoko kvalitetan proizvod i konkurentnu tehnologiju zajedno sa vrhunskim servisom i tehničkom potporom, a što rezultira velikim zadovoljstvom kupaca.

Valtra traktori se proizvode jedino prema individualnoj narudžbi kupca kako bi ispunili zahtjeve svakog kupca. Napredan sustav narudžbe traktora dozvoljava kupcima da specificiraju traktor prema svojim željama. To je najefikasniji i najekonomičniji način za kupca koji tako naručuje traktor. Specifikacija konačnog proizvoda zadovoljava sve zahtjeve kupca i smanjuje trošak nepotrebne opreme. Kako bi zadovoljili potrebe kupca, kupac zajedno sa prodavateljem odlučuje o specifikaciji traktora, odabirući mogućnosti iz Valtra á la carte selekcije koja nudi preko pola milijuna različitih kombinacija.

Tisuće kupaca gledaju svoj traktor u nastajanju

Takav način naručivanja traktora predstavlja budućnost, visoko je efikasan i efektan te koristi od njega imaju i kupac i proizvođač. Valtra svojim kupcima također nudi jedinstvenu priliku da posjete tvornicu u Suolahtiju i promatraju proces proizvodnje svog traktora. Tisuće zainteresiranih kupaca koristi tu mogućnost svake godine.

Na tržištu Hrvatske Valtra je preko svog zastupnika PMT-a prisutna od 1998. godine kada je isporučeno prvih 10 traktora u Hrvatsku. Od tada pa sve do danas, polako, ali sigurno, Valtra traktori prije svega svojom kvalitetom i mogućnostima te kvalitetnom i brzom servisnom podrškom polako osvajaju svaki kutak Hrvatske na zadovoljstvo svakog pojedinačnog kupca.


Fotoprilog


Tagovi

Valtra PMT Otok Poljoopskrba Topling Auto comfort Isobus Finska


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]