Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Valtra
  • 01.11.2018. 18:00

Valtrin novi "smart touch" koncept na testu

Saznajte je li Valtra, s potpuno novim sustavom kontrole za Direct i Versu modele, sada "potpuni paket".

Foto: Farmers Guardian / James Rickard
  • 536
  • 46
  • 0

Od 2014. godine, kada je Valtra predstavila svoju seriju traktora T4, kao i N4 u 2015. godini, poznavatelji su smatrali da im nešto nedostaje. Iako su svi bili više nego zadivljeni, primijećen je nedostatak kada je riječ o upravljanju, posebice na Direct i Versu modelima. Događali su se često i kvarovi, posebno na kontrolnoj ploči, a pokušaj unaprjeđenja nije urodio plodom. 

Ipak, prošle godine kompanija je odgovorila kritičarima, predstavivši "pametno" smart touch rješenje. Sve pohvale posebno su namijenjene kontroli naslona i blatobrana. 

U videu koji možete potražiti ovdje pogledajte test na T234 Direct modelu.

Oslanjajući se na smart touch "mozak" i fleksibilnost podešavanja, upravljalo se traktorom, ali i kosilicom, kao priključnim strojem.

Ono što karakterizira ovaj koncept je novi naslon za ruku, koji sadrži ručicu sa svim potrebnim, primarnim, kontrolnim gumbima, koja je jednostavna za korištenje. Tu je i sekundarni upravljač (džojstik) s dodatnim funkcijama, kao i ekran za dodir za jednostavna podešavanja. Unaprijeđen je i raspored važnih gumba koje je sada puno lakše pronaći. Dizajn je moderniji i nema "skrivenih" kontrola.

Valtra bi mogla postati prva s kompletno autonomnim traktorom H2O2 bez prisustva vozača

Podešavanja se većinom obavljaju preko spomenutog ekrana. Kako bi bio jednostavan za korištenje, i olakšao prikaz, podijeljen je na četiri dijela. Postoji i mogućnost prilagođavanja na dnevno i noćno svjetlo. Na početnom ekranu vozača dočekuje 3D prikaz traktora s ikonicama svih dostupnih funkcija. 


Izvori

Farmers Guardian


Tagovi

Valtra Smart touch Direct Versu Ekran na dodir Džojstik


Autorica

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednica portala, diplomirana novinarka i ljubiteljica prirode. Omiljena izreka: Tko smije taj može, tko ne zna za strah, taj ide naprijed.


Partner