Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • BIOinput
  • 05.09.2018. 12:00

Za jesensku gnojidbu birajte najučinkovitija gnojiva sa kvalitetnim sastavom

Ono što gnojiva Grena razlikuje od ostalih gnojiva definitivno je sastav. Grena gnojiva su kompleksna i u jednoj vreći imaju sve što je potrebno za kvalitetu i kvantitetu proizvoda!

Foto: Bigstockphoto/ronstik
  • 1.653
  • 105
  • 0

Gnojidba, kao osnovna mjera u uzgoju svake kulture iznimno je važna, a gnojiva koja se za tu namjenu koriste trebaju biti kvalitetna i učinkovita kako bi se dobili očekivani prinosi i tražena kvaliteta proizvoda. 

U tvrtki BIOinput korištenjem kvalitetnih Grena gnojiva započinje se ujedno i ojačavanje biljaka, čime se indirektno djeluje na zaštitu same biljke od bolesti i štetnika. Samo korištenjem Grena gnojiva koja u sebi sadrže komponente koje djeluju na jačanje biljaka možemo smanjiti kasnije potrebe za fungicidima i insekticidima.

Osim toga kako bi gnojidba bila racionalna, ekonomski isplativa i ekološki prihvatljiva, bitno je raditi analizu tla jer tada možemo napraviti precizni proračun te primijeniti onu količinu gnojiva koja odgovara potrebama biljaka, njihovom stanju, plodnosti tla i očekivanom prinosu. 

Grena gnojiva za kvalitetnu jesensku gnojidbu

Za dobru i kvalitetnu jesensku gnojidbu preporučaju se organska gnojiva poznatog talijanskog proizvođača Grena. Grena gnojiva jedina se na tržištu mogu pohvaliti vrlo kvalitetnim sastavom.

Grena gnojiva sadrže sva hranjiva potrebna kulturi kroz cijeli razvojni ciklus, dostupna samo jednom primjenom u jesen ili dvije - prvom u jesen, a drugom na kraju zime. Gnojiva sadrže prirodni dušik koji se polako u tlu otpušta mikrobiološkom aktivnošću, a karakterizira ga velika učinkovitost i potpuna iskoristivost. Fosfor i kalij su također važni elementi gnojidbe za dobru proizvodnju i kvalitetan prinos pa postoje formulacije s povećanim sadržajem tih elemenata. 

vvd
Grena Life i Grena Gran Semina

Grena Matrix izvan svake konkurencije

Ono što gnojiva Grena razlikuje od ostalih gnojiva definitivno je sastav. Grena gnojiva su kompleksna i u jednoj vreći imaju sve što je potrebno za kvalitetu i kvantitetu proizvoda.

Svaka vreća Grena gnojiva u svojem sastavu osim različitih omjera dušika (N), fosfora (P)  i kalija (K)  ima aminokiseline, huminskie i fulvo kiseline te organske poliamine koji su naime najzaslužniji za pojačavanje prirodne obrane biljaka. Osim toga sva gnojiva Grena u sebi sadrže i  mikroelemente (B, Ca, Co, Fe, Mg, Mn, Mo, Cu, Zn)  i vrlo važnu karboksilnu kiselinu.

Pošto nam je bliži jesenska gnojidba preporučamo korištenje :

  • GRENA BIOBASE 3.8.8. - Povećan sadržaj fosfora i kalija. Mjesec dana prije kretanja vegetacije potrebno je primijeniti gnojivo kako bi se dovoljna količina fosfora i kalija oslobodila i postala na vrijeme dostupna biljkama. Organska se gnojiva ne otapaju nego razgrađuju i za to je potrebno vrijeme. Gnojivo koristimo u višegodišnjim nasadima, povrtlarskim i ratarskim kulturama.
  • GRENA LIFE 4.6.10 + MgO - Gnojivo idealno je za korištenje u jesen i proljeće u voćnjacima, vinogradima i kod bobičastog voća. Kako bi i potrebe najzahtjevnijih kultura bile zadovoljene, svi se elementi otpuštaju ciljano i efikasno. Pravilna upotreba svake godine pomaže održavanje organske tvari tla i povećava sadržaj humusa.
  • GRENA BIOTECH 3.10.5. - Gnojivo za osnovnu gnojidbu u jesen za zemljišta koja na analizama pokazuju nedostatak fosfora ili za kulture koje imaju izraženu potrebu za fosforom.
  • GRENA GRAN SEMINA 4.10.0 Zn - Specijalno gnojivo za ratarske kulture. Cink kao iznimno važan element u ishrani žitarica u gnojivu se nalazi u viskom postotku te doprinosi kvalitetnom i proizvodnu te visokom prinosu.  

Sva gnojiva otpuštaju se ravnomjerno i postepeno tako da su dostupne biljkama tokom čitave vegetacije. Ravnomjerno otpuštanje hranjiva uvjetovano je temperaturom tla (min. 5-7°C), a tijekom zime mikrobiološka aktivnost tla je svedena na minimum ili je gotovo nema.

Gnojiva ne degradiraju tla (ne ispiru humus), ne zagađuju podzemne vode nitratima te popravljaju mikrobiološka svojstva tla. Gnojiva su dostupna u pakiranjima od 25 kg, a oblik granula čini ih pogodnim za širokopojasno iznašanje putem rasipača gnojiva. Preporučamo gnojiva lagano ugraditi u tlo. 

Za sve informacije o pravilnog gnojidbi te za preporuke ovisno o kulturi i području primjene kontaktirajte BIOinput d.o.o. na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Grena gnojiva Bioinput Jesenska gnojidba Dušik Kalij Fosfor Sastav


Autorica

Martina Borić

Više [+]

Martina Borić diplomirala je Zaštitu bilja na Agronomskom fakultetu u Zagrebu 2007. godine. Nakon 10 godina provedenih u struci 2017. godine otvara vlastitu firmu za savjetovanje u ekološkoj proizvodnji, te se osim savjetovanja bavi distribucijom i prodajom profesionalnih proizvoda za ekološku proizvodnju. "Znanje je moć", moto je kojim se vodi.


Partner

Andermatt BIOinput d.o.o.

Ruđera Boškovića 1/1, 42000 Varaždin, Hrvatska
tel: 042 741 348, e-mail: bioinput@andermatt.hr web: http://www.bioinput.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.