Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • OPG Zlatko Krajinović
  • 18.05.2018. 13:30

Zlatko Krajinović fan je Massey Fergusona od 90-ih, a njegov 3645 je "nepoderiv"

Jedan od dobitnika nagradnog putovanja u tvornicu Massey Ferguson kombajna u Breganzi u Italiji je i Zlatko Krajinović, član kluba Mladi Farmeri, koji je i sam ponosan vlasnik traktora MF 3645!

Foto: Agroklub
  • 6.110
  • 378
  • 0

Jedan od dobitnika nagradnog putovanja u tvornicu Massey Ferguson kombajna u Breganzi u Italiji je i Zlatko Krajinović, član kluba Mladi Farmeri, ljubitelja MF mehanizacije.

Zlatko se poljoprivredom bavi od 1992. godine, od kako su doselili u Suhopolje kod Virovitice. Uz kuću dobili 4,5 jutra zemlje, onda su kupili 6 jutara, pa su kasnije uzimali i u rentu. Danas Zlatko na svom OPG-u obrađuje oko 50 hektara zemlje.

Strojobravar kojem je ipak poljoprivreda postala jedini izbor

Uzgaja uljanu repicu, soju, suncokret, kukuruz, pšenicu. "Nekada smo imali i šećernu repu, ali izbacili smo je iz programa jer nam više nije bila isplativa", kaže Zlatko, koji je po struci strojobravar, ali se poljoprivredom počeo baviti zbog ljubavi prema prirodi. "Prije nego sam došao u Hrvatsku, radio sam dvije godine u Njemačkoj na baušteli, tamo mi je radio i pokojni otac. Nisam se više pronašao u tome i poljoprivreda je postala moj jedini izbor."

"Može se živjeti od poljoprivrede, iako bi bilo bolje kad bi bilo više zemlje. Nemam radnika, sve sam radim. Uskočimo jedan drugome nas trojica iz sela kad zagusti. Danas ne možeš naći poštenog radnika. Ako imaš novi traktor od recimo 100 tisuća eura, bojiš se dati nekome drugome u ruke", kaže Zlatko.

U radu na gospodarstvu mu pomaže i supruga: "Supruga doveze sjeme ili gorivo kad treba, a zna i s novcima", našalio se Zlatko.

cve
Zlatko Krajinović u sjetvi kukuruza

Ponosni vlasnik traktora MF 3645

Od svoje mehanizacije Zlatko na OPG-u ima traktor od 150 KS, jedan od 40 KS, rotodrljaču, plug okretač, sjetvospremač, sijačice, a posebno se hvali Massey Ferguson traktorom 3645 koji je '92. godište, s 150 KS. "Prezadovoljan sam traktorom, sam sam svoj majstor kad se nešto pokvari. S ovim traktorom sve radim, rem, sijem, sve "dura", nepoderiv je. Imao sam tek nekoliko popravaka svih ovih godina. Traktor je u punom smislu riječi iskorištenNije cilj da imaš veliki traktor radi sela, radi ukrasa, već treba iskoristiti sav njegov potencijal."

Mladi Farmeri vidjeli proizvodnju novog MF IDEAL-a

"Na nagradnu igru sam se prijavio jer volim mehanizaciju, a pogotovo Massey Ferguson. Dobro je nagraditi i nas poljoprivrednike. Super je bilo vidjeti od početka što se radi u tvornici, od čega to sve kreće i kako završava. Zanimalo me i koje vrijeme je potrebno da se napravi jedan kombajn, kroz koliko ruku prođe

Mladi Farmeri prvi u svijetu imali priliku vidjeti kako se proizvodi kombajn Massey Ferguson IDEAL!

Zamišljao sam da sve teče po trakama i da se one same pokreću, ali ovdje je drugačiji sustav i sviđa mi se. Vidio sam uživo i novi najveći kombajn IDEAL kojeg mogu zamisliti samo kod velikih proizvođača od po tisuću hektara površina, a za moje potrebe odličan bi bio MF 7345", rekao je Zlatko.

csc
Zlatko Krajinović i predstavnik Austro Diesela Nenad Stepanić gledaju kombajn MF IDEAL

Želiš i ti postati član kluba Mladi Farmeri?

Prijavite se svojim podacima u formi ispod i postanite dio MF svijeta mehanizacije kroz projekt Mladi Farmeri.


Fotoprilog


Tagovi

Zlatko Krajinović OPG Mladi Farmeri Austro Diesel Massey Ferguson MF IDEAL Kombajn Traktor Tvornica Italija


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Mladi Farmeri, Austro Diesel

Concorde Business Park 3/2, Schwechat, Austrija
tel: +385 99 229 8415, e-mail: mf@mladi-farmeri.com web: http://www.mladi-farmeri.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sretan i blagoslovljen Uskrs želi Vam vaš Novocommerce International 💚💛
Da li se u gnijezdu pronašla kakva John Deere igračka? 🎁🐰 Šaljite nam slike u komentaru 🤗
#novocommerce