Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Scraping
  • 05.08.2015. 08:55

17 brodova ostvarilo potpore za scraping!

APPRRR je donijela odluke o privremenoj dodjeli novca za mjeru 1.1. koja se odnosi na trajnu obustavu i mjeru 1.2 namijenjenu privremenoj obustavi ribolovnih aktivnosti. Nakon roka za žalbu znat će se konačna rang lista.

  • 994
  • 52
  • 0

Nakon završenog natječaja za mjeru 1.1. Trajna obustava ribolovnih aktivnosti (tzv. scraping), koja se financira iz Europskog fonda za ribarstvo, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, izdala je odluke o privremenoj dodjeli sredstava prijavljenim osobama za ovu mjeru.

Nakon administrativne obrade, napravljena je rang lista korisnika koji udovoljavaju uvjetima pravilnika i natječaja. U skladu s raspoloživim sredstvima za provedbu ove mjere, koja iznose 36.122.212,00 kuna, za sada samo prvih 17 korisnika s rang liste, ostvaruje pravo na potporu. Po završetku žalbenog postupka izradit će se konačna rang lista, a potom se izdati konačne odluke korisnicima.

17 brodova zadovoljilo natječaj

Privremene odluke o dodjeli sredstava u ribarstvu.

"Korisnici ove mjere su pravne i fizičke osobe, vlasnici povlastica za gospodarski ribolov na moru, a prihvatljive aktivnosti su trajna obustava ribolovnih aktivnosti uništavanjem ili prenamjenom za aktivnosti izvan ribolova. Iznos javne potpore izračunao se uzimajući u obzir najbolji omjer isplativosti, temeljen na objektivnim kriterijima poput starosti plovila, tonaže u GT ili snage pogonskog stroja plovila izražene u kW kao i prosječne tržišne cijene ribarskih plovila u Republici Hrvatskoj", pojašnjavaju u Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Iznos potpore je stopostotan.

"Odluke o privremenoj dodjeli sredstava ribarima za mjeru trajne obustave ribolovnih aktivnosti izdane su za 17 brodova, koji su najbolje zadovoljavali uvjete natječaja", rekao u Kalima ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, a prenijela Hrvatska obrtnička komora, najavljujući novi natječaj slijedeće godine.

Još 37 brodova ide u natječaj sljedeće godine

Sudjelujući na 13. znanstveno-stručnom skupu o ribarstvu, organiziranom u sklopu Kualjskih ribarskih noći, Jakovina je najavio da još 37 brodova također zadovoljava uvjete, ali zbog nedostatka novca predviđenog u ovom krugu, neće sada ići u rezalište, već će se pričekati novi natječaj slijedeće godine.

"Korisnici mjere dobili su privremene odluke i imamo žalbeni rok koji moramo ispoštovati i tada ćemo napraviti konačnu listu. Očekuje se da će prvi brodovi u rezališta krenuti ove jeseni", dodao je Jakovina. Također je podsjetio i na Operativni plan za pomorstvo i ribarstvo 2014.-2020. iz kojega će Hrvatska moći povući 340 milijuna eura.


Tagovi

Agencija za plaćanja Mjera 1.1. Europski fond za ribarstvo Privremene odluke Rang lista Povlastice za ribolov Kali Tihomir Jakovina Kualjske ribarske noći Ministarstvo poljoprivrede Mjera 1.2. Privremena obustava Trajna obustava Žalbeni rok


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]