Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poribljavanje
  • 08.05.2016. 10:00

Amurom i šaranom poribljena eko oaza Lađenica

Ovo je prvo poribljavanje adekvatnim vrstama ribe i nadaju se ne i posljednje, kažu u Udruženju sportskih ribolovaca "Sarajevo 1906".

Foto: bistrobih.ba
  • 296
  • 8
  • 0

Udruženje sportskih ribolovaca "Sarajevo 1906" izvršilo je poribljavanje starog korita rijeke Bosne sa ribljom mlađi amura i šarana. Kako navodi bistrobih.ba, obavljeno poribljavanje ekološke ribarske oaze Lađenica će uspostaviti balans i smanjiti veliki razvoj vodenog bilja i algi na tom dijelu gdje udruženje realizuje svoj veliki ekološki projekat kojeg financira Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH.

Prvo, ali ne i posljednje poribljavanje

Riba je, kažu, nabavljena u "Farmi Vuković" u Prijedoru i dostavljena u vrlo dobrom stanju. Ovo je prvo poribljavanje adekvatnim vrstama ribe i nadaju se ne i posljednje, jer je prilikom isporuke ribe dogovorena i nabavka larve amura i šarana.

Njima će se obogatiti riblji fond na dijelu koji bi trebao postati vrlo atraktivna rekreativno takmičarska staza za sportski ribolov i edukaciju mladih.

Foto: bistrobih.ba


Tagovi

Poribljavanje Rijeka Bosna Lađenica USR Sarajevo 1906 Amur Šaran


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.