Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Cromaris
  • 02.11.2016. 16:30

Cromaris investira u nova uzgajališta!

Cromaris intenzivira sve svoje poslovne aktivnosti. Cilj je biti prepoznat kao najkvalitetniji uzgajivač brancina i orade na europskom tržištu!

Foto: Cromaris
  • 1.217
  • 121
  • 0

Cromaris će do kraja godine staviti u funkciju dva nova uzgajališta ribe ukupnoga kapaciteta 1.400 tona. Riječ je o uzgajalištima na području Zadra u blizini već postojećih, a investicija je veća od 20 milijuna kuna.

Direktor Cromarisa Goran Markulin navodi da su nova uzgajališta djelomično u funkciji, a da će sljedeće godine povećati proizvodnju na devet tisuća tona orade i brancina, čime će se znatno primaknuti cilju postavljenom prije nekoliko godina da proizvodnja dosegne kapacitet od 10 tisuća tona.

Cilj bi mogao biti ostvaren 2018., a investicije koje se planiraju u nova uzgajališta, tehničko unapređenje u preradi, stavljanje mrjestilišta u puni pogon i marketinške aktivnosti vrijedit će oko 350 milijuna kuna. Cromaris je dosad investirao u proizvodnju više od 650 milijuna kuna.

Najvažnije talijansko tržište

Inače, ta je Adrisova tvrtka najveći proizvođač orade i brancina u Hrvatskoj i osmi u svijetu, a od ukupnih prihoda čak 75% ostvaruje se na na inozemnim tržištima, od kojih je talijansko najvažnije. Ipak, u prvih devet mjeseci ove godine izvoz je rastao 8% zahvaljujući ponajprije plasmanu ribe u Njemačku.

Novi izgled dimljenih i mariniranih delicija od orade i brancina

Povećanju prihoda Cromarisa pridonijet će i porast prosječnih cijena orade i brancina za 4%. Cromaris je ove godine radio na poboljšanju svojih proizvoda.

Od srpnja se na prodajnim mjestima tako može pronaći redizajnirana linija dimljenih i mariniranih delikatesa Cromarisa. Uz osvježenje dizajna ambalaže dimljenih fileta, unaprijeđeno je i pakiranje proizvoda povećanjem otvora na prednjici pakiranja, čime se omogućuje bolja vidljivost samog proizvoda. Informacije na ambalaži dopunjene su i apliciranjem novih certifikata - IFS, Friend of the Sea i Global G.A.P., koji dodatno naglašavaju orijentiranost prema kvaliteti proizvoda i procesa.

Redizajn ribarnica

Redizajnirana su i ključna prodajna mjesta u Zagrebu, Zadru i Rovinju. Redizajnirane ribarnice komuniciraju svježinu i kvalitetu, a novi branding i jasno obilježavanje proizvoda ujednačilo je cijene ribe. Cromaris ribarnice na Dolcu, u Zagrebu i u Zadru uređene su sukladno zahtjevima prostora unutar gradskih tržnica.

Foto: Cromaris


Tagovi

Cromaris Investicije


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."