Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uzgoj tune
  • 16.05.2018. 12:20

General Ante Gotovina uspjehe bilježi i u uzgoju tune, lani udvostručio prihode!

Nakon plaćanja poreza od uzgoja tune, ostala mu je čista zarada od 6,9 milijuna kuna.

Foto: Arif Sitnica
  • 3.884
  • 465
  • 0

Tvrtka Pelagos net farma koju je umirovljeni general Ante Gotovina s prijateljem Milanom Mandićem osnovao 2013. godine, lani je udvostručila prihode na 51,6 milijuna kuna. Nakon plaćanja poreza od uzgoja tune, ostala mu je čista zarada od 6,9 milijuna kuna.

Prema podacima Fine, Gotovina trenutno zapošljava oko 70 radnika. Prošle godine prihodi su mu porasli za 106 posto, na 51,6 milijuna kuna, dok mu je dobit skočila za 34 posto, na 6,9 milijuna kuna. Za usporedbu, prve poslovne godine imao je samo sedam zaposlenih, promet od 247.907 kuna i dobit od 82 kune, piše tportal.

Generalu Anti Gotovini izmakla titula šampiona

Gotovinina tvrtka, dodaju, ima značajne kreditne obaveze, veće od 28 milijuna kuna. Od toga je osam milijuna kuna dobio 2013. od Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) iz Programa za malo i srednje poduzetništvo. Tim novcem platio je državnu koncesiju za izlov tune, a oko 40 posto preostalog HBOR-ovog kredita uložio je u kupnju broda Pelagos 2 i opreme.

Kako je najavio, s ulaganjima nastavlja i u ovoj godini. U planu mu je kupnja novih kaveza, još jednog broda (trenutno ih ima dva) i novog uređaja za pojedinačno zamrzavanje ribe

Besplatno pojeli 2.700 porcija sushija, tunu donirao general Gotovina

Podsjećamo, Ante Gotovina, ali i supruga Dunja ne bilježe uspjehe samo kad je u pitanju riba. Naime, Dunjino i Antino ulje osvojilo je titulu vicešampiona na 1. Festivalu mladih maslinovih ulja u Maškovića hanu. U konkurenciji 36 natjecatelja s područja općine Pakoštane, ulje iz generalovog maslinika osvojilo je 99 od mogućih 100 bodova.

Znači, samo 0.5 posto manje od šampionskih 99,5 bodova Ante Vulina, vlasnika tvrtke za proizvodnju kruha, peciva i slastica "Kroštula", koji je već etablirani maslinar.


Izvori

tportal.hr


Tagovi

Ante Gotovina Uzgoj tune General Pelagos net farma


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).