Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarska konferencija
  • 30.03.2017. 19:00

Hrvatska je odgovorna u očuvanju ribljeg fonda

Ministar Tomislav Tolušić na ministarskoj konferenciji o ribarstvu na Sredozemlju na Malti.

  • 826
  • 49
  • 0

Ministar Tomislav Tolušić boravio je u dvodnevnom posjetu Malti 29. i 30. ožujka 2017. godine gdje je sudjelovao u radu ministarske konferencije o ribarstvu na Sredozemlju koju je organizirala Europska komisija.

Više od 300 tisuća osoba izravno je zaposleno na ribarskim brodovima u Sredozemnom moru, a broj ljudi čija se radna mjesta nadovezuju na ribarstvo još je i veći. Stoga je nužan zajednički pristup gospodarenju i očuvanju ribljeg fonda. Sredozemno more dom je više od 10.000 organizama

Alarmantno stanje stoka na Sredozemlju

Ministarska konferencija važna je politička poruka u rješavanju alarmantnog stanja stokova na Sredozemlju te njegova učinka na industriju i obalne zajednice.

Na konferenciji su se okupili politički predstavnici sjeverne i južne obale Sredozemnog mora koji su potpisali maltešku deklaraciju MedFish4Ever. Deklaracija obvezuje na desetogodišnji rad na očuvanju ribljih stokova na Sredozemlju te zaštiti ekološkog i gospodarskog bogatstva te regije.

Stavili karte na stol

"Hrvatska odgovorno brine o očuvanju ribljeg fonda u Jadranskom moru. Naše iskustvo svakako može pomoći u postizanju dobrih rezultata na cijelom Sredozemlju. Ako mi nećemo politički stati iza zaštite budućnosti našeg mora i naših ribara, za nekoliko desetljeća neće biti ribarstva na Sredozemlju. Prekomjerna eksploatacija svakog resursa dovela je do katastrofe, i povijest je to zabilježila. Ovo je trenutak u kojem je nužno djelovati i staviti sve karte na zajednički stol", izjavio je ministar Tomislav Tolušić na Malti.


Tagovi

Tomislav Tolušić Malta MedFish4Ever


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]