Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nadzor ribarstva
  • 23.07.2019. 14:25
  • Splitsko-dalmatinska, Split

Hrvatska nabavlja dva nova plovila za nadzor morskog ribarstva

U Splitu su danas sporazume potpisali ministrica poljoprivrede Marija Vučković, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević te ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede
  • 1.733
  • 101
  • 0

Nakon jučer održanog prvog kolegija u Ministarstvu, nova ministrica poljoprivrede Marija Vučković danas je boravila u Splitu gdje je u Vojarni Admiral flote Sveto Letica-Barba“ upriličena svečanost potpisivanja sporazuma između Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

Naime, kako navode iz Ministarstva, sporazumima se stavlja dodatni naglasak na sigurnost i kontrolu plovidbe te očuvanje ribljih resursa.

Tako su Sporazum o nabavi dva plovila za nadzor morskog ribarstva, Sporazum o utvrđivanju uvjeta za stjecanje i obnovu svjedodžbi o osposobljenosti temeljem plovidbene službe ostvarene na ratnim brodovima Hrvatske ratne mornarice i brodovima Obalne straže RH te Sporazum o zajedničkoj suradnji u provedbi sporazuma o privremenom prijenosu imovine Europske agencije za pomorsku sigurnost (EMSA) na brigu RH, potpisali ministrica Vučković, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković

"Brinemo o sigurnosti naših ribara i očuvanju ribarskih resursa. Ovo je samo nastavak dobre suradnje između triju ministarstava, a podjetit ću da je Ministarstvo poljoprivrede putem ribarskog EU fonda sufinanciralo i nabavilo najmoderniju opremu za nadzor i kontrolu ribarenja i teritorijalnog mora", poručila je ministrica.

Riječ je o investiciji od 75 milijuna kuna u besposadni zrakoplovni sustav, brza plovila, nove motore za starija plovila ribarske inspekcije, službena vozila, stereoskopske kamere za mjerenje veličine tuna, elektroničke očevidnike za plovila te računalnu opremu.

Nadzor i kontrola ribarenja u Jadranu besposadnim letjelicama

"Planiramo i dalje ulagati u naše ribare, ribarsku inspekciju i pomorsku sigurnost. Jednim od danas potpisanih sporazuma nabavljamo još dva plovila za kontrolu ribolovnih aktivnosti na moru", pza Vučković, zaključila je Vučković navodi se na stranici Ministarstva..


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Sporazum Ministrica Marija Vučković Očuvanje ribljih resursa Damir Krstičević Oleg Butković


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).