Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Proizvodnja ribe
  • 03.08.2021. 17:00

Imamo i potencijal i tržište za uspješnu proizvodnju ribe

Nama bi najbolje bilo da se ovdje organizuje uzgoj ribe jer imamo i tržište i naša riba je uvijek bila interesantna, navodi se iz ministarstva poljoprivrede RS.

Foto: Bigstockphoto/branexserbia (ilustracija)
  • 125
  • 245
  • 0

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Boris Pašalić, izjavio je da se traži model kako pomoći Ribnjaku "Saničani" kod Prijedora i da će ta institucija biti na raspolaganju kako bi se pronašlo najbolje rješenje da se na tom mjestu nastavi sa proizvodnjom ribe.  

Kako saznajemo iz resornog ministarstva, Pašalić je nakon obilaska Ribnjaka sa gradonačelnikom Daliborom Pavlovićem rekao da su sa stečajnim rukovodstvom razgovarali kako da se pomogne ovom preduzeću da okonča stečaj, te dodao da sada čekaju narednu sjednicu Skupštine povjerilaca gdje bi se morali bolje definisati neki uslovi.  

Imamo tržište za proizvedenu ribu

Takođe je istakao da u navedenom ribnjaku leži veliki potencijal i zahvalio je stečajnom upravniku, kao i ljudima koji tu rade, a ne dobijaju platu jer se trude da održe to preduzeće kao da je njihovo.

"Vlada je uvijek opredjeljena za nastavak proizvodnje. Nama bi najbolje bilo da se ovdje organizuje uzgoj ribe jer imamo i tržište i naša riba je uvijek bila interesantna. Ima odlične uslove za uspjevanje, a mi imamo podsticaje i pomažemo", navodi se iz ministarstva poljoprivrede RS.

Ekološka katastrofa: Uginulo više od 5 tona ribe u prnjavorskom "Ribnjaku"

Podsjetimo, polovinom prošlog mjeseca velika šteta pogodila je poznati prnjavorski "Ribnjak", koji je više od godinu dana u stečaju, sa pet tona već uginule i na stotine tona ribe na izdisaju, zbog visokih temperatura i začepljenja kanala.

Načelnik te opštine, Darko Tomaš, napomenuo je još prije par mjeseci da može doći do ovakvog scenarija, ali i da Prnjavoru prijeti prava tragedija, a o čemu je obaviještena i lokalna i republička inspekcija.


Tagovi

Proizvodnja ribe Ministarstvo poljoprivrede Boris Pašlić Pomoć ribnjaku Podsticaji


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.