Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Slatkovodno ribarstvo
  • 16.09.2021. 14:00

Javni poziv: Izdvojeno 10.000 KM za unapaređenje domaćeg ribarstva

Visina potpora koje se po ovom pozivu dodjeljuju je deset hiljada KM, a u cilju pomoći sprotsko - ribolovnim društvima prilikom ispunjavanja zakonskih obaveza.

Foto: Jasna Bajšanski
  • 138
  • 16
  • 0

Tokom jučerašnjeg dana Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo (KS) objavilo je Javni poziv u cilju dodjele sredstava, iz kantonalnog budžeta kako bi se mogla finansirati izrada revizije ribarske osnove, u skladu sa Zakonom o slatkovodnom ribarstvu

Ribarska osnova predstavlja stručnu studiju o načinu privređivanja ribolovnim područjem, a odnosi se na bavljenje sportsko - rekreacionim i privrednim ribolovom. Ima trajni karakter, uz obavezni monitoring, ali ipak se svakih pet godina radi revizija, te u skladu sa pomenutom ribarskom osnovom, korisnik iste priprema godišnji program unapređenja ribarstva.

Ko se sve može prijaviti ?

Visina potpora koje se po ovom pozivu dodjeljuju je deset hiljada KM, a u cilju pomoći sportsko - ribolovnim društvima prilikom ispunjavanja zakonskih obaveza (koje iziskuju znatna finansijska sredstva). 

Izjave potrebne za prijave na poziv, možete naći u dokumentu ispod teksta.

Pravo da konkurišu imaju sportsko - ribolovna udruženja koja imaju potpisan ugovor s Ministarstvom privrede KS o ustupanju ribolovnog prava na ribolovnim područjima Kantona Sarajevo.

Svi zainteresovani za poziv, moraju ispunjavati i određene uslove. To konkretno znači da udruženja trebaju biti registrovana kod nadležnog tijela, a što će minstarstvo provjeriti. Potrebno je da imaju potpisan ugovor o dodjeli ribolovnog prava na ribolovno područje (takođe će biti provjereno). 

Šta je potrebno od dokumentacije ?

Pored navedenog, obavezna je izrada revizije ribarske osnove u ovoj kalendarskoj godini, tačnije da je prošao vremenski period od pet godina od izrade ribarske osnove odnosno od zadnje urađene revizije. Neophodno je da je donesena Odluka o najpovoljnijem ponuđaču, kao i da se protiv podnosioca prijave, odnosno, lica ovlaštenog za zastupanje, ne vodi krivični postupak i da nije pravosnažno osuđen za prekršaj. 

Prijave sa potrebnom dokumentacijom (orginali ili ovjerene kopije, ne starije od šest mjeseci) podnose se na protokol Kantona Sarajevo ili preporučeno putem pošte na adresu: Kanton Sarajevo, Ministarstvo privrede, ulica: R. Dž. Čauševića br. 1, 71.000 Sarajevo, (za Javni poziv - neprofitne organizacije i udruženja iz oblasti ribarstva - ne otvaraj).

Prijave traju do kraja mjeseca

Krajnji rok za prijavljivanje je 15 dana (dvije sedmice) od dana objavljivanja Javnog poziva. Prijave dostavljene nakon isteka navedenog roka iz konkursa vraćaju se podnosiocima neotvorene.

Takođe, neće se uzeti u dalje razmatranje neblagovremeno podnijeti zahtjevi, zatim oni koji ne sadrže kompletiranu dokumentaciju, traženu ovim Javnim pozivom. Svi zainteresovani moraju svoje zahtjeve dostaviti u zatvorenoj koverti, sa naznakom kako je navedeno u tekstu poziva. Kompletno popunjene moraju biti i izjave i prijavni obrazac, kao i potpisani i ovjereni od ovlaštene osobe za zastupanje.

Prijavni obrazac, kao i kompletan tekst Javnog poziva možete naći na ovom LINK-u.


Dokumenti


Tagovi

Unapređenje ribarstva Slatkovodno ribarstvo Potpore Ministarstvo privrede KS Javni poziv Ribarska osnova Privredni ribolov


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing- master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbjedne hrane.