Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krivolov ribe
  • 22.09.2017. 20:00

Kazna za krivolov skoro 15.000 dolara

Dva kanadska ribolovca uhvaćeni su u krivolovu na jezersku pastrmku. A još su i lagali ribočuvara. Moraju da plate 14.900 dolara kazne.

Foto: Kalinovskiy / Bigstock
  • 1.707
  • 79
  • 0

Dva ribolovca iz Kanadе kažnjeni su novčanom naknadom u iznosu od 14.900 dolara, jer su prekršili pravila ribolova propisanim zakonom - bili su u krivolovu.

Krivolov se dogodio još u proleće ove godine. Ribočuvar je na obali jezera Vuds otrkio krljušti jezerske pastrmke, a tada je na snazi bila zabrana ribolova na tu vrstu ribe. Prateći tragove, došao je do vikendice i zatekao dva ribolovca.

Ribočuvar, odnosno službenik Ministarstva prirodnih resursa i šumarstva shvatio je da ovaj dvojac laže i da su zapravo ilegalno ulovili ribu u zabranjenom području koristeći zabranjene mamce, navodi mnrwatch.

Nakon svega, ribolovci su dobili novčane kazne i to 3.500 dolara zbog ometanja službenika Ministarstva u vršenju službe, 1.500 dolara za davanje lažnih i obmanjujućih izjava, 1.200 dolara za lov jezerske pastrmke izvan sezone, 500 dolara za nezakonito korišćenje ribe (kedera) kao mamca, te 500 dolara za upotrebu udica sa kontrakukom u zabranjenom području. Jedan od njih je kažnjen i novčanom kaznom od 500 dolara za ribolov bez dozvole

Muškarci su izgubili mogućnost ribolova u Ontariju na dve godine, a zaplenjena im je i oprema za ribolov.

Foto: Kalinovskiy / Bigstock


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U dvorištu Vinete Šinke, domaćice iz Knjaževca koja već par godina pravi najukusnije namaze i džemove od raznih vrsta voća, ali i cveća. Uskoro na Agroklub-u!