Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mali ribolov
  • 13.04.2016. 15:30

Korak bliže ukidanju zabrane malog ribolova

Većinom glasova prihvaćeno je izvješće hrvatske zastupnice u Europskom parlamentu Ruže Tomašić kojim traži od Europske komisije da malim obalnim ribarima vrati mogućnost lova njihovim tradicionalnim alatima.

Foto: Depositphotos/kshatry
  • 334
  • 15
  • 0

Mali obalni ribari bliže su mogućnosti lova njihovim tradicionalnim alatima. Naime, većinom glasova prihvaćeno je izvješće hrvatske zastupnice u Europskom parlamentu Ruže Tomašić kojim traži od Europske komisije da malim obalnim ribarima vrati mogućnost lova njihovim tradicionalnim alatima.

Izvješće je time postalo službeni stav Parlamenta i Komisija ga mora uzeti u obzir pri budućim promjenama propisa u sektoru ribarstva.

Ribolov u otočnim zajednicama

Podsjećamo, mali ribolov u Hrvatskoj ukinut je nakon što je 31. prosinca 2014. isteklo prijelazno razdoblje predviđeno Aktom o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji kojim se odobravalo ograničenom broju plovila koja su obuhvaćena specifičnom kategorijom negospodarskog ribolova "mali ribolov za osobne potrebe", korištenje jednostrukih mreža stajaćica ukupne duljine do najviše 200 metara.

Zastupnica Ruža Tomašić u izvješću traži da Komisija preispita mogućnost malog obalnog ribolova u otočnim zajednicama, koje zbog vlastite egzistencije tradicionalno ovise o ribarstvu, kao i da se postupno povećavaju kvote dodijeljene malim ribarima kako bi se potaknula ta vrsta društveno i ekološki održivog ribolova.


Tagovi

Mali ribolov Ruža Tomašić EU Parlament


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić