Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Crna Gora
  • 04.06.2017. 09:00

Krivolov u Ulcinju: Dinamitom "love" ribu

Na morskom dnu u Ulcinju može se pronaći uginula riba. Ona je stradala od dinamita, koji se koristi u krivolovu.

Foto: Andrzej W
  • 669
  • 31
  • 0

Sportski ribolovci koji su učestvovali na takmičenju u Ulcinju otkrili su ružni sliku na dnu mora - uginulu ribu. Prema prvim procenama, stradala je od dinamita.

Krivolovci u žurbi pokupe ribu koja se zadržava na površini, dok ostatak potone na dno. Ovaj "posao" je unosan, jer zarađuju od 20 do 30 evra po kilogramu.

Stradaju i kupači

Krivolovci dinamit bacaju u skrivenim uvalama, da ne bi bili primećeni, pišu Večernje novosti. Kamenita obala se bira i da ne bi stradali prolaznici, kupači ili ribari. Međutim, bilo je i ovih slučajeva - pogibija i teških ranjavanja.

Još uvek nema rešenja

Ulcinjani su iskazivali javno svoje nezadovoljstvo, organizujući i veliki skup, ali od obećanja nadležnih još ništa nije ispunjeno. Iako su najavili oštru borbu i sporadično otkrili nekog od krivolovaca, sveobuhvatno rešenje nije ustanovljeno.

Foto: Andrzej Wójtowicz / Flickr


Izvori

Novosti.rs


Tagovi

Krivolov Ulcinj More Dinamit Uginula riba


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]