Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uzgoj tune
  • 14.02.2022. 13:00
  • Zadarska, Zadar

Kunjašić: Pupić Bakrač u svojim istupima o uzgajalištima tune ne govori istinu

Kao osoba koja dobro poznaje generala Gotovinu, nakon što sam se informirao i to isključivo putem javno dostupnih podataka, odlučio sam javno reagirati, stoji u otvorenom pismu Tončija Kunjašića.

Foto: Depositphotos/catalonia (ilustracija)
  • 1.689
  • 66
  • 1

Nakon što je vijećnik Akcije mladih u Skupštini Zadarske županije i veterinarski inspektor Marko Pupić Bakrač, u petak na konferenciji za novinare pozvao ministricu poljoprivrede Mariju Vučković i Upravu za ribarstvo da podnesu ostavke zbog nepravilnosti u uzgajalištima tune i iskrcaju male plave ribe, otvorenim se pismom oglasio jedan od bliskih suradnika generala Ante Gotovine, Tonči Kunjašić

"Kao osoba koja dobro poznaje generala Gotovinu, nakon što sam se informirao i to isključivo putem javno dostupnih podataka i uvjerio da Pupić Bakrač u svojim istupima ne govori istinu, odlučio sam javno reagirati ovim pismom dotičnom gospodinu", započinje Kunjašić, nekadašnji načelnik općine Smokvica i PR-ovac s Korčule. 

Između ostalog, navodi da je iz javnih izvora poznato da Hrvatska trenutno osim 90 tona tuna za hvatanjem udičarskim alatima (Big game fishing), ima i kvotu od 883,46 tona za daljnji uzgoj u kavezima. I da tu kvotu dijele četiri tvrtke kojima je odobren daljnji uzgoj tuna.

Stoga poziva vijećnika da odgovori na tri, kako kaže, laka pitanja: Koja je to od četiri tvrtke dobila kvotu mimo zakona? Kojoj bi od njih kvotu trebalo umanjiti? I kojoj bi od te četiri tvrtke kvotu, potom trebalo uvećati?

Pupić Bakrač traži ostavku ministrice poljoprivrede i Uprave za ribarstvo

Iz medijskih objava, dodaje, jasno je navedeno da propisi dozvoljavaju legalan uvoz tuna iz Libije, radi daljnjeg uzgoja u kavezima u RH. "Kako to da onda jedan ribarski inspektor to ne zna i zašto je o tome šutio ako je smatrao da se nešto protuzakonito događa? Šutnja je trajala još od kolovoza 2020., pa sve do 4. siječnja 2022. Što se promijenilo, bolje rečeno koje su sada aktivnosti u tijeku - a prije se nisu događale?", pita Kunjašić ocjenjujući izjave vijećnika "cijelim morem brutalnih laži, manipulacija i uvreda". 


Tagovi

Uzgoj tune Tonči Kunjašić Marko Pupić Bakrač Otvoreno pismo


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]