Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javne konsultacije
  • 18.03.2022. 14:00

Mijenja se pravilnik o izdavanju dozvola za sportsko-rekreativni ribolov

Prema izmijenjenom pravilniku, visina nadoknade za sportsko-rekreativni ribolov, odnosno godišnju dozvolu invalidima, penzionerima i nezaposlenim demobilisanim braniocima iznosi 50,00 KM

Foto: Depositphotos/zastavkin
  • 200
  • 16
  • 0

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva objavilo je prednacrt izmjene Pravilnika o obliku i sadržaju obrasca dozvola za sportsko-rekreativni ribolov. U cilju konsultiranja sa zainteresiranom javnošću objavljen je i obrazac putem kojeg se mogu dostaviti komentari, prijedlozi i sugestije na ovaj dokument. 

Prema izmijenjenom pravilniku, visina nadoknade za sportsko-rekreativni ribolov, odnosno godišnju dozvolu invalidima, penzionerima i nezaposlenim demobilisanim braniocima iznosi 50,00 KM.

"Godišnju dozvolu izdaje korisnik ribolovnog područja/zone svojim članovima koji imaju položen ribarski ispit, a ista vrijedi za invalide samo uz predočen dokaz o invalidnosti mjerodavnog stručnog tijela za ocjenu invaliditeta, za penzionere uz predočen odrezak zadnjeg mjeseca penzije, a demobilisane branioce uz predočen dokaz o statusu i potvrdu nadležne službe za zapošljavanje", stoji u prednacrtu pravilnika.

U odnosu na važeći pravilnik, novina je dodavanje kategorije nezaposlenih demobilisanih boraca ovom članu te potrebnim dokumentima za dokazivanje statusa. Trenutno je za godišnju dozvolu po navedenoj cijeni invalidima potrebna samo članska iskaznica Udruženja invalida. 

Koristeći obrazac na stranici FMPVŠ, svoje komentare, prijedloge i sugestije javnost može dostaviti na mail adresu: hasena.sijercic@fmpvs.gov.ba ili u pisanoj formi na adresu Hamdije Čemerlića broj 2, a najkasnije do kraja ovog mjeseca. 


Tagovi

Ribolov Pravilnik Dozvola Sportsko-rekreativni ribolov


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.