Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Operativni ribarski program
  • 02.12.2015. 09:20

Natječaji za obnovu ribljeg fonda i moderan uzgoj

Prvi natječaji iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo najavljeni su za idući tjedan.

Foto: PIXSELL
  • 149
  • 11
  • 0

Idući tjedan biti će objavljeni prvi natječaji za sredstva iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo, temeljem kojega Hrvatska na raspolaganju ima 348,7 milijuna eura, najavljeno je u utorak na svečanosti predstavljanja programa.

Ukupna sredstva koje Hrvatska iz tog programa ima na raspolaganju u programskom razdoblju 2014. do 2020. iznose 348,7 milijuna eura, od čega je udio iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo 252,6 milijuna eura.

Najvažniji strateški dokument za ribare

"Važno je pripremiti projekte, iskoristiti šansu koja nam se pruža i unaprijediti sektor ribarstva, kako u cilju održavanja izlova, tako i vezano uz uzgoj, koji je jako važan za ribare", kazao je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

Prema njegovim riječima, Operativni program je najvažniji strateški dokument za ribarski sektor. Programom je obuhvaćeno više od 36 mjera i cjelokupni sektor ribarstva, od slatkovodnog i morskog uzgoja i ulova, ribarske infrastrukture pa do razvoja zajednica i područja ovisnih o ribarstvu.

Ribarska infrastruktura i riblji fond

"Ova financijska sredstva će omogućiti rješavanje problema ribarskih luka i iskrcajnih mjesta, odnosno problema ribarske infrastrukture, ulaganja i modernizacije uzgajališta te omogućavanje boljeg i ekonomičnijeg poslovanja ribara", istaknuo je Jakovina.

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić kaže kako je riječ o vrlo izdašnim sredstvima namijenjenim razvoju ribarstva, prije svega za obnovu ribljeg fonda, te uskladiti Hrvatsku s politikom ribarstva u cijeloj Europskoj uniji.

Stručna pomoć Europske komisije

I direktor Uprave za Mediteran i Crno more, Opće uprave za pomorstvo i ribarstvo Europske komisije Humbert Gambs je istaknuo kako će ova sredstva pomoći razvoju ribarskog sektora i priobalnih područja Hrvatske.

Operativni program, kako je rečeno na svečanosti, izrađen je za manje od godinu dana, rezultat je intenzivnog rada Ministarstva poljoprivrede i velike podrške sektora ribarstva, ribarske znanosti te vezanih institucija, a stručnu pomoć pružila je i EK.

Foto: PIXSELL


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Operativni ribarski program Branko Grčić Uzgajališta ribe Tihomir Jakovina Strateški dokument Infrastruktura Program ruralnog razvoja EU fond Riblji fond


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]