Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Banovačka bućka 2018
  • 09.08.2018. 16:15

Najteži som uhvaćen ove godine na bućku ima preko 16 kilograma

Četvrta "Banovačka bućka" bila je bogata ulovom.

Foto: RTV Stara Pazova
  • 299
  • 31
  • 0

Najtežeg soma, teškog 16 kilograma i 650 grama, ulovila su dva ribolovca - jeda iz Šapca i drugi iz Tekije na "Banovačkoj bućki" u Starim Banovcima. Jedan od njih, Branislav Stanković, ima bogato iskustvo u takmičenju u lovu na bućku, pa je tako na ovom četvrtom takmičenju po četvrti put. "Imali smo malo sreće, a malo i znanja i ispalo je da smo uhvatili najveću ribu", rekao je on za RTV

Proglašeni su i pobednici u sveukupnom ulovu, koji je iznosio 22 kilograma ribe. To su ribolovci iz Kanjiže i Palića, kojima se uponost isplatila. "Mi smo bili već na 12 takmičenja, gde nismo uspeli da pobedimo. Ovaj put smo imali sreće", kaže Ištvan Bata.

Najmlađa takmičarka bila je Mija Grujić, koja ima samo 10 godina. Ona je objasnila da sličan zvuk kao bućka proizvode somovi kada se hrane, pa ih to priziva da se podignu do površine i zagrizu mamac.

Za pobednika je namenjen sonar i oprema za bezbednost na vodi, koja je, kažu organizatori, veoma važna, posebno kada počne da duva košava.  


Izvori

RTV


Tagovi

Bućka Som Banovačka bućka 2018 Branislav Stanković Ištvan Bata


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.