Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mostarsko blato
  • 02.05.2018. 16:30

Pomor ribe na Mostarskom blatu?

Udruženje sportskih ribolovaca "Neretva 1933." traže od nadležnih da ispitaju razlog pomora ribe.

Foto: Facebook/Mostarsko blato
  • 357
  • 16
  • 0

"Zatekli samo dva uginula šarana, jer je voda dobro zamućena te se nije moglo vidjeti više", navedeno je u saopćenju Udruženja sportskih ribolovaca "Neretva 1933.", koji su izašli na teren Mostarskog blata nakon što su primili obavijest o smradu koji se širi zbog pomora ribe. 

"Nakon primljene obavijesti, kao i pisanja medija o smradu koji se širi nakon što se dogodio pomor ribe i navoda da su obale Mostarskog blata pune uginulog šarana kog je "usmrtio" nepoznati otrov, dana 28. 04. 2018.g. Jurica Ćorić, predsjednik Udruženja sportskih ribolovaca "Neretva 1933" Mostar i Dalibor Zelčić glavni ribočuvar izišli su na teren. Napravili su zapisnik o navedenom slučaju i zatečenom stanju. Obišli su teren od Pologa te u Čulama, a kod centrala, zatekli samo dva uginula šarana, jer je voda dobro zamućena te se nije moglo vidjeti više", navode u saopćenju i ističu da su o svemu obavijestili nadležne, piše Mostarski.ba

O navedenom su obavijestili Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HKŽ, poljoprivrednu i vodoprivrednu inspekciju, Fond za zaštitu okoliša HNK i Grad Mostar – Odjel za privredne, komunalne i inspekcijske poslove, te JP EP HZ HB d.d. Mostar i zatražili njihovo daljnje postupanje radi ispitavanja razloga i razmjera pomora ribe na Mostarskom blatu..


Tagovi

Pomor ribe Mostarsko blato Neretva 1933 Jurica Ćorić Calibor Zelčić


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.