Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 19.08.2022. 10:30

Pravilnik o priznavanju ribarskih zadruga u javnom savjetovanju

Svi članovi zadruge moraju biti ovlaštenici povlastice za obavljanje gospodarskog ribolova na moru ili na slatkim vodama ili nositelji dozvole za uzgoj.

Foto: Martina Popić
  • 1.668
  • 58
  • 0

Pravilnik o priznavanju ribarskih zadruga pušten je u javno savjetovanje.

Njime se propisuje da ribarska zadruga može biti zadruga priznata sukladno posebnom Zakonu o zadrugama te čiji članovi moraju biti ovlaštenici povlastice za obavljanje gospodarskog ribolova na moru ili na slatkim vodama ili nositelji dozvole za uzgoj, a mora ih biti najmanje sedam.

U pogledu ribarskih zadruga definira se također uvjet da moraju biti registrirane kao prvi kupci sukladno propisima koji uređuju prvu prodaju proizvoda ribarstva.

Nadalje, ovim Pravilnikom omogućava se priznavanje udruženja u ribarstvu čiji ciljevi su doprinijeti održivom iskorištavanju i zaštiti živih morskih bioloških resursa i ekosustava, jačati konkurentnost proizvođača u ribarstvu i akvakulturi, poboljšati transparentnost tržišta pružanjem točnih i preciznih informacija potrošačima i osiguravanjem sljedivosti proizvoda.

Također, osigurati stabilnost tržišta planiranjem proizvodnje i opskrbe potrošača kvalitetnim i zdravim namirnicama, poboljšati vještine, uvjete rada i sigurnost na radu u sektoru ribarstva i akvakulture, poticati inovacije u cilju razvoja plave ekonomije te poticati nacionalnu i međunarodnu suradnju u okviru svog djelovanja.

Više informacija o pronađite ovdje.

Savjetovanje je otvoreno do 19.9.2022., napominju iz Ministarstva poljoprivrede.


Tagovi

Javno savjetovanje Ribarske zadruge Pravilnik Ribarstvo


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.