Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mali obalni ribolov
  • 21.02.2015. 19:50

Produžen rok za izdavanje povlastica za mali obalni ribolov

Na zahtjevu podnositelj naznačuje želi li konkurirati za povlasticu za mali obalni ribolov, budući da je broj aktivnih povlastica ograničen na 3.500 na godinu, ili pak trajno odustaje od povlastice, čime stječe doživotno pravo na besplatnu dozvolu za rekreacijski ribolov i ribolov parangalima.

  • 1.188
  • 67
  • 0

Pravilnik o malom obalnom ribolovu već je u provedbi i njime su propisani kriteriji za formiranje rang liste sudionika, postupak revizije i ažuriranja rang liste sudionika, sadržaj obrasca, uvjeti i način izdavanja povlastice te sadržaj i način vođenja registra povlastica.

Zbog ukidanja kategorije malog ribolova, ovim je pravilnikom nositeljima važećih odobrenja za mali ribolov omogućen prelazak u gospodarsku kategoriju malog obalnog ribolova ili rekreacijskog ribolova uz dozvolu za korištenje parangala. Pravilnikom su definirani uvjeti i kriteriji za prelazak u neku od navedene dvije kategorije, a osnovni je preduvjet podnošenje zahtjeva na obrascu kojeg možete naći na kraju ovoga teksta.

Na zahtjevu podnositelj naznačuje želi li konkurirati za povlasticu za mali obalni ribolov, budući da je broj aktivnih povlastica temeljem važećeg odobrenja za mali ribolov, ograničen na tri i pol tisuće po kalendarskoj godini, ili pak trajno odustaje od povlastice, čime stječe doživotno pravo na besplatnu dozvolu za rekreacijski ribolov i ribolov parangalima.

Produžen rok za izdavanje povlastice

Pravilnikom je bio i definiran rok za podnošenje ovog zahtjeva koji je iznosio 30 dana od dana objave pravilnika, odnosno do 23. veljače 2015. godine. Ipak, s obzirom na izuzetno velik broj potencijalnih podnositelja kojih ima, kako se procjenjuje oko 10.000, te dosadašnju dinamiku predaje Zahtjeva, donijeta je odluka o produženju roka za podnošenje zahtjeva i to:

  • do 31. ožujka 2015. godine za predaju Zahtjeva onih podnositelja koji trajno odustaju od povlastice za mali obalni ribolov i koji time stječu doživotno pravo na besplatnu dozvolu za rekreacijski ribolov i ribolov parangalima
  • do 06. ožujka 2015. godine za predaju Zahtjeva onih podnositelja koji konkuriraju za povlasticu za mali obalni ribolov.Također, potencijalne podnositelje pozivamo da nam se bez ustručavanja obrate za bilo kakva dodatna pitanja i pojašnjenja, poručuju iz Ministarstva poljoprivrede.

S obzirom na veliki broj potencijalnih podnositelja zahtjeva koji se podnose nadležnim Ispostavama Uprave ribarstva, Ministarstva poljoprivrede, u praksi je primijećen veliki odaziv te su pojedine ispostave, kažu, pod velikim pritiskom.

"Svjesni važnosti ovoga trenutka kao i važnosti koju budući status u ribarstvu ima za naše korisnike, ljubazno molimo za strpljenje, jer ćemo kao administracija dati sve od sebe da za svaku stranku nađemo vremena za savjet i pomoć kod predaje zahtjeva. Naši djelatnici i dalje vam stoje na raspolaganju na slijedećim brojevima telefona", ističu iz Ministarstva poljoprivrede.

  • Uprava ribarstva – Ispostava Pula: 052/222-616 i 052/222-490
  • Uprava ribarstva – Ispostava Rijeka: 051/214-877 i 051/213-626
  • Uprava ribarstva – Ispostava Senj: 053/882-697
  • Uprava ribarstva – Ispostava Zadar: 023/309-821 i 023/309-828
  • Uprava ribarstva – Ispostava Šibenik: 022/213-715
  • Uprava ribarstva - Ispostava Split: 021/444 057 i 021/444-058
  • Uprava ribarstva - Ispostava Dubrovnik: 020/332-393
  • Uprava ribarstva – središnji ured – Zagreb: 01/6443-221

Dokumenti


Tagovi

Pravilnik o malom obalnom ribolovu Obrazac Rekreacijski ribolov Parangali Dozvola Obrazac Besplatna dozvola Uprava ribarstva Ispostava Pula Rijeka Senj Zadar Šibenik Split Dubrovnik Središnji ured Zagreb


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]