Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ribogojilište Tatarević
  • 20.10.2016. 08:00

Proširio posao s ribama - nudi i dimljenu pastrmku!

Zeničanin Adnan Tatarević razmišljao je šta bi mogao ponuditi mušterijama osim svježe pastrmke. I došao je na ideju da proba sa dimljenom pastrmkom!

Foto: Adnan Tatarević
  • 3.941
  • 185
  • 0

Ideja se polako pretvara u dobar posao. Zeničanin Adnan Tatarević, naime, uzgaja pastrmku, no osim što je nudi svježu, u prodaju je pustio i dimljenu pastrmku.

"Ideja se razvila u nedostatku posla, a u potrebi za istim. Uvijek sam imao želju da se bavim nekom granom iz poljoprivrede. Sticajem okolnosti otac mi je imao napravljene bazene, pošto se on prestao baviti tim poslom. Razmislio sam i krenuo u posao. Otvorio sam firmu, Ribogojilište Tatarević i krenuo sa radom", kaže nam mladi poduzetnik, suprug i otac dvoje djece.

Pastrmku uzgaja u bazenima za uzgoj slatkovodnih riba

Dugo je, kaže, razmišljao šta bi mogao ponuditi mušterijama osim svježe pastrmke. I došao je na ideju da proba sa dimljenom pastrmkom. Radi po recepturi, sve je prirodno, nema nikakvih začina ili dodataka.

"Prvo dimljenje smo ja i porodica bili u velikom iščekivanju. Kada sam završio proces prvog mog dimljenja i prva degustacija mene i moje porodice je bila iznenađenje. Jer sam dobio proizvod koji je jako ukusan, poseban, okus koji ostavlja bez daha. Stvarno nisam očekivao ovako ukusan proizvod. I onda sam sebi rekao: Adnane, dobio si jako dobar proizvod, sada ga samo treba plasirat na tržište", priča Adnan.

Prirodan i kvalitetan proizvod

Svaka mušterija koja mu je naručila dimljenu pastrmku, ostala je, dodaje, iznenađena i obavezno ga nazovu i kažu: "pa zar postoji ovako nešto ukusno, svaka čast".

Bazene je naslijedio od oca

"Prodaja jos ne ide kako bi trebala ići, pošto sam još na početku, a svaki početak je težak. Al sa svojim radom i trudom ne bojim se, što mi je najbitnije da imam jako kvalitetan proizvod, a sve ostalo ce doći vremenom", realan je Adnan.

Što se uzgoja tice, uzgaja ribu pastrmku u bazenima namjenskim za bazenski uzgoj slatkovodnih riba. Hrani se visoko kvalitetnom hranom,sve na prirodnoj bazi. Uslova je potrebno mnogo, i znoja i truda. Ali, naglašava, sve što se radi sa ljubavlju na konačnici bude dobro!

Sve narudžbe se vrše na brojeve telefona 066-431-081, 061-135-629. Što se tiče dimljene pastrmke, narudžbe se vrše dan ranije, radi procesa pripreme.

Foto: Adnan Tatarević


Fotoprilog


Tagovi

Ribogojilište Adnan Tatarević Pastrmka Svježa Dimljena pastrmka Zenica


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.