Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ribarstvo
  • 09.08.2020. 16:30

Ribari, otvoren je natječaj iz Mjere I.22. vrijedan 2,4 milijuna eura

Otvoren je novi natječaj za dodjelu potpore u okviru mjere I.22. "Dodana vrijednost, kvaliteta proizvoda i korištenje neželjenog ulova“ iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo.

Foto: Jumpstory
  • 287
  • 9
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novi natječaj za dodjelu potpore u okviru mjere I.22. "Dodana vrijednost, kvaliteta proizvoda i korištenje neželjenog ulova“ iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo. Prijave traju do 1. studenoga 2020. godine, a na raspolaganju su sredstva javne potpore u iznosu od ukupno 2,4 milijuna eura, od čega gotovo 1,8 milijuna iz EU proračuna. 

Uz natječaj, objavljen je i novi Pravilnik koji navodi da je cilj ove potpore unaprjeđenje dodane vrijednosti ili kvalitete ulova.

"Tip operacije su ulaganja koja dodaju vrijednost proizvodima ribarstva, a posebno ona koja ribarima omogućuju samostalnu preradu, stavljanje na tržište i neposrednu prodaju vlastitog ulova;
Inovativna ulaganja na plovilu kojima se poboljšava kvaliteta proizvoda ribarstva
", pojašnjavaju. 

Više o natječaju pročitajte ovdje

Korisnici su vlasnici ribarskih plovila i ribari. 

Podsjećamo, objavljen je i natječaj za dodjelu potpore za ulaganja u akvakulturu. U okviru mjere II.2./II.3./II.4. "Produktivna ulaganja u akvakulturi", na raspolaganju je ukupno 15,90 milijuna eura javne potpore, od čega 11,92 milijuna eura iz proračuna Europske unije, a 3,98 milijuna eura iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Otvoren natječaj za dodjelu potpore za ulaganja u akvakulturu vrijedan 15,9 milijuna eura

Potpora se dodjeljuje za ulaganja u marikulturu i slatkovodnu akvakulturu. Cilj je poticanje okolišno održive, resursno učinkovite, inovativne, konkurentne i na znanju utemeljene akvakulture te obuhvatiti sva ulaganja za povećanje proizvodnje i modernizaciju postojećih uzgojnih kapaciteta, a prihvatljiva bi mogla biti i ulaganja koja se provode u svrhu uspostave novih uzgajališta.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Ribarstvo Natječaj Potpore Mjera I.22.


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]