Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Savjetovanje
  • 29.05.2020. 12:00

Ribarima olakšana prodaja tune i igluna, a kupcima pristup zdravoj ribi

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je javno savjetovanje na temu Dopuna Pravilnika o sadržaju i obliku prodajnog lista i sadržaju registra prvih kupaca.

Foto: JumpStory
  • 137
  • 15
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je javno savjetovanje na temu Dopuna Pravilnika o sadržaju i obliku prodajnog lista i sadržaju registra prvih kupaca.

Sve infomacije o savjetovanju možete pronaći ovdje.

Prijedlogom Pravilnika o dopuni Pravilnika o sadržaju i obliku prodajnog lista i sadržaju registra prvih kupaca predlaže se da i subjekti u poslovanju s hranom, ribarnice koje je registriralo ministarstvo i upisane su u Upisnik registriranih objekata u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla mogu biti prvi kupci plavoperajne tune i igluna. Time će se omogućiti da se u vrijeme pandemije korona virusom COVID-19 ribarima olakša prodaja tune i igluna, a krajnjim kupcima, odnosno građanima da imaju jednostavniji pristup kvalitetnoj i zdravoj ribi.

Pravilnik također prati izmjene Pravilnika o sljedivosti za plavoperajnu tunu i igluna, kojim će se rok do kada ugostiteljski objekti i ribarnice mogu biti prvi kupci produžiti do 1. listopada 2021. godine.

Ribari, otvoreno je savjetovanje o sljedivosti za plavoperajnu tunu i igluna

Podsjećamo, Ministarstvo je ovaj mjesec otvorilo savjetovanje o Pravilniku o izmjenama i dopunama pravilnika o sljedivosti za plavoperajnu tunu i igluna.

U Pravilniku (Narodne novine, broj 82/2019) u članku 2. nakon definicije prezervacija proizvoda dodaje se nova definicija koja glasi, pakiranje fileta, proizvodi ribarstva i akvakulture određene vrste koji potječu od iste ribe i podvrgnuti su istom načinu obrade odnosno filetiranju i nalaze se u jednom fizički odvojenom paketu koji je označen naljepnicom.

Savjetovanje je otvoreno do: 1.6.2020.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Ministarstvo poljoprivrede Savjetovanje Prodajni list Registracija Prvi kupac


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije