Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Luka
  • 20.11.2022. 16:30
  • Primorsko-goranska, Rab

Ribarska luka u Rabu dobila novo ruho vrijedno 19 milijuna kuna

Projekt je sufinanciran u okviru Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Foto: Depositphotos/paulprescott (ilustracija)
  • 1.636
  • 50
  • 0

Ribarska luka Pumpurela u Rabu otvorena je u srijedu, 16. studenog. Riječ je o projektu koji je sufinanciran u iznosu većem od 19 milijuna kuna u okviru Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.

"Glavni cilj projekta rekonstrukcije ribarske luke Pumpurela bilo je cjelovito uređenje ribarske infrastrukture i unaprjeđenje te djelatnosti", navode.

Luka Pumpurela namijenjena je potrebama lokalnih ribara, pri čemu je gat duljine 140 metara i širine 9,5 metara opremljen LED rasvjetom i ormarićima za opskrbu plovila strujom i vodom, s mogućnošću priveza za dvadesetak ribarskih brodova, a ribarima je osigurana i manipulativna površina, spremnici za otpad, parkirališni prostor, punionica za električna vozila kao i električno vozilo nabavljeno u sklopu projekta.

Otvaranju je nazočio i ravnatelj Uprave ribarstva u Ministarstvu poljoprivrede Ante Mišura koji je tom prilikom još jednom istaknuo kako je ribarstvo strateška grana, vrlo važna ne samo gospodarski već i zbog činjenice da zadržava ljude na otocima. 


Tagovi

Luka Pumpurela Rab Rekonstrukcija Ribari


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]