Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Apatin
  • 15.10.2017. 17:00

Školica ribolova za najmlađe Apatince

Ove godine školicu ribolova, koju u Apatinu organizuje Udruženje rubolovaca "Bucov", pohađa preko 100 mališana. Prema njihovim rečima svi žele da postanu iskusni ribolovci, a kako kažu, najvažnije im je da riba grize i da je ulov dobar.

Foto: Barry Fitzgerald / Flickr
  • 312
  • 14
  • 0

Apatin i njegovi meštani nadaleko su poznati po ribarenju i spremanju specijaliteta od rečne ribe. A da će ta tradicija biti nastavljena, najbolje pokazuju najmlađe generacije, koje ovih dana pohađaju besplatnu školicu koju organizuje apatinsko Udruženje sportskih ribolovaca "Bucov".

U toj školici se, prenosi RTV, iz godine u godinu, o čarima ribolova edukuje sve više mališana iz Apatina i okoline.

Boravak u prirodi i druženje glavna motivacija

Polaznica školice Anđela Prica kaže da jako voli kada je pored vode, jer je tamo mirno i opuštajuće. Kako ističe, obično je sa tatom išla na pecanje, a školica joj pomaže da savlada tehnike i bude još bolji ribolovac. Njena drugarica Nađa Barać objašnjava da pecanje voli, jer joj je ono zabavno. Dok njihov drugar Jovan Balać naglašava da on voli da bude na Dunavu zato što mu je vrlo lepo da s društvom provodi vreme na reci.

Besplatna obuka i pribor za pecanje

Osim obuke o tehnikama pecanja, koju drže stručni instruktori i druženja, mališani se obrazuju i stiču praktična znanja o tome kako da čuvaju prirodu koja ih okružuje. Instruktorka Dalija Matić ističe da je njoj i ostalim instruktorima drago što deca borave u prirodi, a to im je bio glavni motiv da i ove godine ponovo organizuju školicu pecanja. Kako napominje, interesovanje je podjednako i kod devojčica i kod dečaka. Školica je besplatna, a uz to su polaznici dobili i besplatan ribolovački pribor.

Upisano 100 budućih ribolovaca

Ove godine školicu ribolova pohađa preko 100 mališana. Prema njihovim rečima i osmesima, svi žele da postanu iskusni ribolovci, a kako kažu, najvažnije im je da riba grize i da je ulov dobar, a samim tim su i oni na visini zadatka.

Foto: Barry Fitzgerald / Flickr


Izvori

RTV


Tagovi

Apatin Ribarstvo Sportski ribolov Ribolov Dalija Matić Školica pecanja Agroklub Udruženje sportskih ribolovaca Bucov Vojvodina Deca Priroda


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U dvorištu Vinete Šinke, domaćice iz Knjaževca koja već par godina pravi najukusnije namaze i džemove od raznih vrsta voća, ali i cveća. Uskoro na Agroklub-u!