Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javni poziv
  • 28.10.2022. 10:30
  • Hercegovačko-neretvanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Mostar

Više od 80.000 KM za zaštitu i unapređenje ribarstva u HNK

Aplicirati mogu udruženja sportskih ribolovaca koja s resornim ministarstvom imaju sklopljen ugovor o ustupanju dijela ribolovnog područja u svrhu bavljenja sportsko - rekreativnim ribolovom

Foto: Depositphotos/zastavkin
  • 165
  • 32
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNK raspisalo je javni poziv za raspodjelu namjenskih sredstava zaštitu i unapređenje ribarstva s kriterijima raspodjele. Riječ je o budžetskim sredstvima u iznosu od 83.021 KM, koja su uplaćena kao naknada za korištenje ribolovnih zona hercegovačko-neretvanskog područja u protekle tri godine.

Pravo apliciranja imaju registrirana udruženja sportskih ribolovaca koja s resornim ministarstvom imaju sklopljen ugovor o ustupanju dijela ribolovnog područja u svrhu bavljenja sportsko - rekreativnim ribolovom, a koja su izmirila obaveze u protekle tri godine.

Sufinansiranje se odnosi na projekte za zaštitu i unapređenje ribarstva s akcentom na zaštitu ribljih staništa i mrjestilišta autohtonih i ostalih vrsta riba rijeke Neretve i njenih pritoka, obilježavanje granica ribolovnog područja i zaštićenih staništa, zatim uređenje ribarske staze, izgradnju obalnih nadstrešnica za aktivnosti članova ribolovnih udruženja, nabavka opreme koja će služiti u svrhu lakšeg obavljanja zaštite i unapređenja ribarstva, promocija sportskog ribolova, s iskazanim finansijskim sredstvima.

Prijava se podnosi na obrascu i s potrebnim prilozima dostavlja u zatvorenoj koverti lično ili putem pošte na adresu: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNK, Hrvatske mladeži bb, 88 000 Mostar, s naznakom: Ne otvarati "Javni poziv za raspodjelu namjenskih sredstava za zaštitu i unapređenje ribarstva s kriterijima raspodjele sredstava".

Rok za dostavljanje prijave je 15 dana od dana objave na web stranici Ministarstva. Detalje javnog poziva, kao i prijavni obrazac možete pogledati u dokumentima ispod ovog teksta. 


Dokumenti


Tagovi

Ribarstvo Sufinansiranje Neretva Hercegovina Projekti zaštite


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.