Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Europski fond za ribarstvo
  • 13.11.2015. 14:20

Za tri projekta u akvakulturi više od 176 tisuća kuna

Agencija za plaćanja isplatila je dvama obrtima i jednoj tvrtki koji se bave akvakulturom, za nabavku nove opreme nešto manje od 177 tisuća kuna.

  • 186
  • 9
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je nove isplate na osnovi dodijeljenih sredstava iz Europskog fonda za ribarstvo (EFR), za završena ulaganja u sklopu mjere 2.1. Proizvodne investicije u akvakulturi. Novac su dobili:

  • Obrt za školjkarstvo i trgovinu, vlasnika Masima Labinca iz Vabrige, mjesta u općini Tar-Vabriga u Istarskoj županiji, isplaćeno je 30.522,24 kuna za ulaganje u opremanje uzgajališta. Projekt obuhvaća nabavku novih bova-plutača, radi unapređenja postojećega poslovanja i povećanja proizvodnje.
  • Obrt za morski ribolov Dagnja-mar, vlasnika Nihada Malagića iz Pule isplaćeno je 77.281,38 kuna za ulaganje u kupnju specijaliziranog vozila za transport proizvoda. Ulaganjem se poboljšava distribucija i osigurava kvaliteta proizvoda do krajnjeg korisnika.
  • Tvrtka Ciplić d.o.o. iz Zadra, osnivači koje su Ivana Miljak i Tomislav Miljak iz Zadra isplaćeno je 68.986,20 kuna za ulaganje u opremanje uzgajališta kupnjom mreža za zaštitu od predatora. Ulaganjem će se osigurati poboljšanje kvalitete i povećanje proizvodnje.

Do sada je za šest završenih projekata u mjeri 2.1. Proizvodne investicije u akvakulturi, isplaćeno 1.797.714,62 kuna, a krajnji rok za podnošenje zahtjeva je 31. siječnja 2016. godine.


Tagovi

Agencija za plaćanja EFR program Mjera 2.1 Obrt za školjkaštvo Masimo Labinac Vabriga Tar-Vabriga Istarska županija Uzgajalište Bova-plutače Morski ribolov Dagnja-mar Nihad Malagić Pula Specijalizirano vozilo Ciplić d.o.o. Zadar Ivana Mil


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]