Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Floraart
  • 25.05.2018. 18:00

53. međunarodna vrtna izložba Floraart na zagrebačkom Bundeku

Na ovogodišnjoj cvjetnoj izložbi predstavit će se više od 220 izlagača iz Hrvatske i svijeta!

Foto: Facebook/Floraart - Međunarodna vrtna izložba
  • 402
  • 40
  • 0

Već 53. međunarodna vrtna izložba Floraart otvara se u ponedjeljak 28. svibnja na zagrebačkom Bundeku. Svečano će otvorenje početi u izložbenom šatoru u 13 sati, a sat vremena ranije, točno u podne, u sjenici vrtnog centra Iris tvrtke MBM (u blizini caffe bara Novi dvori s istočne strane jezera), Ana Radišić će voditi panel raspravu "Vrt u srcu: od stvarnosti do umjetnosti".

Koliko su vrt i cvijeće obilježili njihov posao, ali i osobni život, govorit će:

  • dr. sc. Ljerka Regula-Bevilacqua, botaničarka
  • Marija Borić, glumica
  • Lea Brezar, pjesnikinja
  • Goran Lučev, član uprave MBM-a

Na ovogodišnjoj cvjetnoj izložbi, od 28. svibnja do 3. lipnja predstavit će se više od 220 izlagača iz Hrvatske i svijeta. Kako navodi Igor Toljan, program izložbe iz godine u godinu sve je bogatiji, raste i interes izlagača, sve je ljepši izložbeni prostor i posadi se veći broj biljaka. Ove su godine zasadili više od 123 tisuće sadnica koje će i nakon izložbe oplemenjivati Bundek.

Inače, na izložbenom prostoru Parka Bundek, gdje se Floraart održava od 2006. godine, na više od tristo tisuća m2 otvorenog prostora i dvije tisuće m2 zatvorena prostora, svake se godine predstavi više od 200 izlagača iz Hrvatske i 10-ak inozemnih izlagača. U sklopu izložbe održavaju se brojne promocije i različita tematska predavanja namijenjena posjetiteljima. Važan dio izložbe su Natjecanje izlagača, Hrvatski kup florista, Natječaj za najljepši kućni vrt  i Međunarodno natjecanje učenika srednjih škola. U sklopu Floraarta tradicionalno se organizira i prigodna prodaja cvijeća i sadnica.

Ulaz je besplatan, a više o Floraartu pročitajte ovdje.


Tagovi

Floraart Hortikultura Zagreb


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]