Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kampanja
  • 27.11.2021. 13:30
  • Vukovarsko-srijemska, Vinkovci

Bundeva teška 674 kg i tikva duga skoro tri metra na prvoj kampanji "Domaće je naše"

Glavna poruka kampanje "Okusi najbolje" potiče domaću proizvodnju - voćarstvo, vinogradarstvo, prehrambene i preradbene kapacitete.

Foto: Youtube/Printscreen
  • 203
  • 75
  • 0

Agro-klaster d.o.o. Vinkovci trenutno okuplja 200-njak obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Kako bi svi oni opstali, no i dobili pojačanja, pokrenuta je kampanja "Domaće je naše" s porukom "Okusi najbolje". 

Prva kampanja započela je u Vinkovcima, a cilj je promovirati tradicionalne, domaće, slavonske i srijemske proizvode te upozoriti na potrebu mijenjanja prehrambenih navika.

"Potičemo domaću proizvodnju, voćarstvo, vinogradarstvo, prehrambene i preradbene kapicitete. Važno je da zdrava hrana ostane ovdje te da se proizvodi na domaćem terenu. Našim najmlađima trebamo prenositi ovu poruku, od vrtićke dobi do svih škola”, poručio je župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić.

U okviru kampanje održana je prezentacija "Naša bundeva i jabuke su zdrava hrana" na kojoj su vinkovački vrtićarci imali priliku vidjeti najtežu bundevu od 674 kg i najdužu bundevu od 295 cm.

“Naša je misija, i kao tvrtke, ali i svih u okruženju, uključujući i medije, isticati kako se od ovih proizvoda može itekako kvalitetno živjeti. Tako ćemo poboljšati i promijeniti demografsku sliku u našim ruralnim područjima", istaknuo je direktor Agro-klastera Zdenko Podolar dodavši kako je jedan od ciljeva, mlađim generacijama poslati poruku kako nije loše živjeti na selu i da ne moramo svi živjeti u gradovima kako bi opstali.

Tematske kampanje provodit će se tijekom cijele godine uz događanja vezana uz određene manifestacije i datume kao što je Svjetski dan hrane i Svjetski dan jabuke. Nastojat će se obići što više gradova i općina najistočnije županije kako bi poruka doprla do što više ljudi.

“Domaći su proizvodi sve zastupljeniji u školama, vrtićima i bolnicama, domovima za starije i nemoćne, ali nam je isto tako cilj poruku prenijeti i na ostatak Hrvatske”, dodao je Podolar.

Kako je protekla prva kampanja možete pogledati u videu:


Povezana biljna vrsta

Buča

Buča

Sinonim: Bundeva | Engleski naziv: Gourd, Squash, Pumpkin | Latinski naziv: Cucurbita maxima Duchesne

Buče (bundeve) su jednogodišnje biljke, a izvorno dolaze iz Amerike. Danas se uzgajaju kultivirane vrste u toplim područjima svijeta, a dozrijevaju u kasnu jesen. Korijen je vrlo... Više [+]

Tagovi

Agro-klaster d.o.o. Kampanja Domaće je naše Okusi najbolje Bundeva Damir Dekanić Zdenko Podolar


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com