Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • ULO hladnjača
  • 21.05.2018. 16:30

Hrvatska dobiva prvu ULO hladnjaču koja nije u vlasništvu trgovaca

ULO hladnjaču otvorit će proizvođači kojima će se otvaranjem omogućiti plasiranje voća i povrća na tržište cijele godine.

Foto: Pixabay/Couleur
  • 711
  • 72
  • 0

Svečano otvorenje prve ULO hladnjače u RH koja nije u vlasništvu trgovaca održat će se u utorak, 22. svibnja u sklopu Distributivnog centra za voće i povrće d.o.o. (Rakitovec 244B, Vukovina) s početkom u 10:00 sati.

"ULO hladnjača koristi tzv. ultra low oxygen tehnologiju koja smanjujući kisik omogućuje dugotrajno skladištenje voća i povrća. Korištenjem ULO hladnjače, osigurat će se domaćim proizvođačima da voće i povrće mogu plasirati na tržište cijele godine, a ne samo sezonski i time konkurirati trgovcima, dok s druge strane osigurava potrošačima kvalitetne domaće namirnice očuvane nutritivne vrijednosti", stoji u najavi koju potpisuje pročelnica Ureda župana Zagrebačke županije Mirjana Oštrec Bosak.

Ukupna vrijednost ove ULO hladnjače je 27 milijuna kuna, od čega je 90% sredstava osigurano iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. ULO hladnjaču otvorit će proizvođači, a svečanosti će nazočiti izaslanik predsjednika Vlade RH, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i mnogi drugi uzvanici.


Tagovi

Zagrebačka županija ULO Hladnjača Voće Povrće


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.