Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Promocija vina
  • 13.08.2022. 16:30
  • Zapadnohercegovački kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Ljubuški

"Kušaj ljubuška vina" - svi vinari s jednog područja ujedinjeno nastupaju

Ljubuški ima bogatu tradiciju proizvodnje vina, jer je još 1882. organizirano djelovala vinarija u Ljubuškom i kao takva predstavlja najstariju vinariju u BiH

Foto: Facebook/Ljubuški portal
  • 84
  • 6
  • 0

Dodjelom zahvalnica za zasluge u vinogradarstvu i promociju vina u BiH sinoć je u Ljubuškom završena dvodnevna manifestacija "Kušaj ljubuška vina". Posthumno je zahvalnica dodijeljena Mladenu Gašparu, koji je niz godina radio u Vinariji Ljubuški, a kasnije u Federalnom agromediteranskom zavodu.

Prema riječima predsjednika Udruge vinogradara i vinara Zdenka Milasa, riječ je čovjeku koji je zaslužan za promociju vinogradarstva u BiH i poduzimanje aktivnosti na podizanju kvalitete i standarda vina, kao i buduća istraživanja na tom polju, piše Fena.

Na manifestaciji se predstavilo osam ljubuških vinarija: Vinarija Buntić, Podrum Begić, Vinarija Majić, Vino Milas, Vinogradi Nuić, Obiteljski podrum Sušac, Vinarija obitelji Škegro i Vinarija Keža.

"Ova manifestacija je jedinstvena po tome što ćete vrlo rijetko i u svijetu naći da svi vinari s jednog područja tako ujedinjeno nastupaju u cilju proizvodnje i prezentacije vrhunskih vina, a da svaki od njih ima neku svoju priču koja ga razlikuje od drugih", rekao je Feni direktor Turističke zajednice Ljubuški Mladen Bebek.

Dodao je kako Ljubuški ima bogatu tradiciju proizvodnje vina, jer je još 1882. organizirano djelovala vinarija u Ljubuškom i kao takva predstavlja najstariju vinariju u BiH.


Tagovi

Vino Kušaj ljubuška vina Manifestacija Vinarija Mladen Bebek Zdenko Milas Mladen Gašpar


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.