Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • U znaku tradicije, rukotvorina, organske poljoprivrede
  • 11.10.2016. 14:30

Međunarodni dan seoskih žena

Povodom Međunarodnog dana seoskih žena, 15. oktobra, u Zrenjaninu će biti organizovana izložba autentičnih radova i rukotvorina seoskih žena Vojvodine. Cilj manifestacije je predstavljanje stvaralačkih potencijala i proizvoda seoskih žena u Vojvodini.

  • 111
  • 3
  • 0

Povodom Međunarodnog dana seoskih žena, 15. oktobra, u Zrenjaninu će biti organizovana izložba autentičnih radova i rukotvorina seoskih žena Vojvodine. Cilj manifestacije je predstavljanje stvaralačkih potencijala i proizvoda seoskih žena u Vojvodini, kao i predstavljanje proizvoda starih zanata koji neguju i čuvaju tradiciju i bogato kulturno nasleđe vojvođanskog višenacionalnog ambijenta.

Dan žena sa sela

Međunarodni dan seoskih žena ustanovljen je 2007. godine, sa namerom da se skrene pažnja na ključnu ulogu žena na selu. Pokrajinska vlada, u saradnji sa Zavodom za ravnopravnost polova, realizuje programe za unapređivanje i ekonomsko osnaživanje seoskih žena.

Ova manifestacija održava se od 2009. godine a do sada domaćini su bili: Novi Sad, Sombor, Inđija, Subotica, Kikinda, Apatin i Bačka Palanka. Svake godine na sajmu bude prisutno oko dve hiljade žena, koje su organizovane u blizu 200 udruženja. Sajam se organizuje u četiri tematske celine: tkanje i rukotvorine, starinski i tradicionalni kolači, suveniri i organska hrana.


Izvori

Pokrajinska vlada


Tagovi

Dan seoskih žena Zrenjanin Tkanje Rukotvorine Organska hrana


Autorka

Verica Matić

Više [+]

Verica je administrator Agroklub portala. Diplomirani je menadžer u turizmu - master, a "zalutala" je i pronašla se u poljoprivrednim vodama. Veruje u tradicionalne vrednosti i digitalne trendove.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u