Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tractor of the Year
  • 11.11.2015. 08:30

Nagrađeni traktori godine na sajmu Agritechnica!

Massey Ferguson MF 5713 SL najbolji je u kategoriji najkorisnijeg traktora. Valtra N 174 V osvojio je nagradu za dizajn, a najbolji voćarski traktor je Same Frutteto S 90.3 ActiveDrive. Fendt 1050 je traktor godine 2016.

  • 901
  • 63
  • 0

Massey Ferguson MF 5713 SL pobednik je kategorije Best Utility prestižnog takmičenja Traktor godine. Kako je i najavljeno, nagrade su najboljima uručene na sajmu Agritechnica u Hanoveru. Tim stručnih sudija koji su takođe i urednici prestižnih agritehničkih časopisa iz 23 evropske zemlje odlučio je o tome ko je najbolji u konkurenciji 17 finalista u 4 kategorije.

"Mi u Massey Fergusonu smo počastvovani time što je MF 5713 SL dobio tako važnu nagradu struke", izjavio je Kembel Skot, direktor marketinga.

MF 5713 SL najbolji u kategoriji najkorisnijeg traktora

Finalisti izbora za traktor godine 2016!

Sudije su prilikom uručenja priznanja izjavile da nisu imali sumnje u odluku, pohvalivši njegovu prvorazrednu preglednost u kombinaciji s prenosnicima koji su takođe posebno unapređeni. Taj model pokreće novi motor Agco power od 4,4 l s 4 cilindra, kod kojeg je efikasnost goriva nekoliko puta poboljšana.

All-in-one SCR sistem s katalizatorom oksidacije dizel goriva (DOC) kompaktno je pričvršćen na donjoj desnoj strani kabine, a nudi istu nepobedivu preglednost kao i prethodnik serije MF 5600, bez dodatnih komplikovanih ili osetljivih elemenata. To znači da se tehnologije koje su postale potrebne za pridržavanje najstrožih normi izduvnih gasova u vozilo komponuju već na dasci za crtanje, pa ne nastaju nikakvi negativni uticaji na snagu, efikasnost, održavanje, klirens ili, što je takođe veoma važno, vidljivost na sve strane.

Massey Ferguson MF 5713 SL

Model MF 5713 SL od 100 KS kupcu od sada nudi mogućnost da osim modela MF 5610 s prenosnikom Dyna-4 i motorom s 3 cilindra može odabrati i model s 4 cilindra iste snage, a kupci mogu da se odluče za delimično ili potpuno automatizovanu izvedbu prenosnika Dyna-4 ili Dyna-6.

Među ostalim inovacijama nalaze se i elektronski regulisan rasteretni ventil turbokompresora i novi common-rail sistem za ubrizgavanje četvrte generacije, koji dodatno poboljšavaju radno ponašanje i ukupnu efikasnost. Auspuh je istih dimenzija kao i kod prethodnih modela. Redizajnirana jedinica motora i čišćenja izduvnih gasova sadrži poseban sistem raspršivača koji na najbolji način meša izduvne gasove i čestice čađi dizel goriva s AdBlue.

Fendt 1050 traktor godine 2016.

Fendt 1050 Vario

Ipak, titulu traktora godine Tractor of the year 2016 odneo je Fendt 1050 Vario, traktor od 500 KS, najjači traktor u serijskoj proizvodnji. Zanimljivo je da taj traktor velike snage istovremeno nije ništa manje svestran od svojih prethodnika, dok pokazuje i izuzetnu štedljivost. Njim se lako upravlja uprkos visini od 3,6 m i težini od 14 t. U poređenju sa traktorima u istoj teškoj kategoriji, mnogo je lakši, okretniji i ima bolju preglednost.

Motor je kompaktan sa 12,4-litarskih 6 MAN cilindara. Snažan je, ali tih. Maksimalni obrtni moment od 2.400 Nm odvija se na samo 1.100 obrtaja u minuti. Nazivni obrtni moment motora odvija se na niskih 1.700 obrtaja u minuti, pri brzini do 60 km/h.

Pri maksimalnoj brzini gorivo štedi pri 1.450 obrtaja u minuti. Sigurnosni mehanizmi, redizajnirana kabina i kontrola uslova još su neke od pogodnosti ovog traktora. Širom sveta ima ih 2.500, a polovina se nalazi u Severnoj Americi. Nose ga i gume najnovijeg dizajna prečnika do 235 cm, što su ujedno najveće traktorske gume na svetu.

Najbolji voćarski traktor je Same Frutteto S 90.3 ActiveDrive

Same Frutteto S 90.3 ActiveDrive

Same Frutteto S 90.3 ActiveDrive dolazi iz serije malih specijalizovanih kompaktnih traktora, a namenjen je poslovima u vinogradima i voćnjacima, s čitavim nizom pogodnosti standardne i dodatne opreme.

S impresivnim mogućnostima manevrisanja na malim prostorima, kompaktnim dizajnom i strukturnim elementima koji omogućavaju prijatniji rad, glavni zadatak mu je da kvalitetno odgovori na potrebe voćara i vinogradara. Efikasnost, agilnost i udobnost rezultati su napora inženjera koji su tehnološkim inovacijama uspeli da stvore traktor idealan za tu vrstu poljoprivrednih radova.

Valtra N 174 V osvojio nagradu za dizajn

Prestižno priznanje Golden Tractor for the Design za koje su konkurisali svi finalisti pripalo je traktoru Valtra 174 N, jednom od najmoćnijih traktora na svetu. Versu model ima revolucionarni Powershift menjač, hidrauliku s elektronskim upravljanjem zavisnu od opterećenja i asistenciju za hidrauliku. On je vrlo jednostavan za upravljanje. Naročito je pogodan za zadržavanje na brdovitom terenu.

Valtra 174 N

Ima i automatski regulator protiv proklizavanja, što je jedna od inovacija u traktorskoj industriji. Sistem za vuču ograničava vučnu snagu motora ako senzori i brzina okretanja guma prelaze podešeni nivo.

Međuosovinski razmak je 2665 mm. To Valtru čini izuzetno okretnim traktorom za rad prednjim utovarivačem, istovremeno mu daje stabilnost na putu, a uz klirens od 55 cm čini ga pogodnim za radove u šumi, čišćenje snega, oranje, žetvu i druge radove na terenu.


Foto prilog


Tagovi

Massey ferguson Agritechnica Traktor godine Tractor of the year MF 5713 SL Fendt 1050 Vario Same Frutteto S 90.3 ActiveDrive


Autorka

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uverenja ne čine vas boljom osobom. Delovanje čini."