Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sajam braniteljskog poduzetništva
  • 21.04.2019. 15:00
  • Osječko-baranjska, Osijek

"Od igle do lokomotive" na Sajmu braniteljskog poduzetništva

Šezdeset izlagača svoje je proizvode izložilo tijekom tri dana, a moglo se naći "od igle do lokomotive". Pokazana je šarolika paleta proizvoda; od uslužnih djelatnosti, suvenira, suhomesnatih proizvoda, kruha, peciva, kolača, zimnice, likera, vina i brojnih drugih proizvoda.

Foto: Depositphotos/roman023
  • 368
  • 63
  • 0

U Osijeku je održan Sajam braniteljskog poduzetništva, koji je po četvrti put okupio sve branitelje, koji su odlučili imati veliku ulogu i u mirnodopskom razdoblju. Sajam se prvih godina zvao Sajam braniteljskih zadruga, no kako branitelja nema samo u pravnim osobama kao što su zadruge nego ih ima u OPG-ima i obrtima, naziv je promijenjen kako bi se i drugi mogli uključiti. Šezdeset izlagača svoje je proizvode izložilo tijekom tri dana, a moglo se naći "od igle do lokomotive". Pokazana je šarolika paleta proizvoda; od uslužnih djelatnosti, suvenira, suhomesnatih proizvoda, kruha, peciva, kolača, zimnice, likera, vina i brojnih drugih proizvoda.

Franjo Surop iz Vukovara pčelarsvom se počeo baviti prije 11 godina, a danas ima 50 pčelinjih društava: "Od kako sam otišao u mirovinu, u pčelarstvu sam našao svoj mir. Imao sam par košnica gubitaka ove godine. Lani je jako rano krenula cvatnja, u ožujku je bila zima, bilo je kišno ljeto kada je bila paša lipe pa su ukupno prinosi bili smanjeni. Prezimljavanje pčela ovisi najviše o pčelaru, kako odradi tretman varoe."

Franjo proizvodi pet vrsta medova, uljana repica, bagrem, lipa, cvjetni (suncokret uglavnom) i šumski. 

Slavko Marjanović iz Josipovca se prije pet godina odlučio upustiti u tada još nepoznat teren - uzgoj aronije: "Više od godinu dana smo proučavali što ćemo i vidjeli smo dobrobit aronije. Mogu reći da nam uspješno ide. Situacija s berbom je u početku bila mukotrpna jer su sadnice bile male, ali sada postoje i strojevi, i mi od lani beremo strojno tako da je prošlo teško branje bobica."

Kojih se još izlagača moglo naći na sajmu, pogledajte u videoprilogu:


Tagovi

Sajam braniteljskog poduzetništva Osijek Med Suhomesnati proizvodi Uzgoj aronije


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]