Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novosadski sajam
  • 13.05.2017. 13:00

Otvoren 84. Međunarodni poljoprivredni sajam

Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu otvoren je po 84. put. Najavljen je kao prilika da se vidi "300 čuda", a bogata ponuda to i potvrđuje. Zemlja partner ovogodišnje manifestacije je Bosna i Hercegovina.

Foto: Aleksandra Kekić
  • 2.104
  • 131
  • 0

Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu otvoren je po 84. put. Najavljen je kao prilika da se vidi "300 čuda", a bogata ponuda to i potvrđuje. Zemlja partner ovogodišnje manifestacije je Bosna i Hercegovina.

Veća ponuda

Sajam je ove godine za 10% veći, a tome je doprinela izložba mehanizacije. Posetioci će imati priliku da vide 1.500 izlagača iz 60 zemalja.

Slobodan Cvetković

"Ovo je ključni događaj u ovom delu Evrope. Sajam spaja ono najvrednije iz Srbije sa svetom. Interesovanje izlagača i posetilaca dokazuje da je agrobiznis ključan za prosperitet", rekao je Slobodan Cvetković, generalni direktor Novosadskog sajma.

Prilika za zapošljavanje

Sa ovom konstantacijom složio se i Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, koji je skrenuo pažnju da se na ovogodišnjoj manifestaciji može naći posao, u okviru "Dana karijere":

"Svi koji nešto znače u agrobiznisu, biće deo ove sajamske fešte. Ponos srpskih domaćina ovde je na jednom mestu. Verujemo da ćemo svi zajedno biti zadovoljni rezultatima. Srpski agrar je dobio vetar u leđa i verujemo da naše vreme tek dolazi".

Mirović: recesija je iza nas

Predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović takođe smatra da je u toku preporod srpske poljoprivrede. Smatra da je ona glavni ekonomski potencijal pokrajine i navodi da je podrška ove godine dva puta veća za mala i srednja gazdinstva.

"Vreme recesije je iza nas. Pozivamo poljoprivrednike da nam ukažu poverenje, kada je reč o Razvojnom fondu Vojvodine", poručio je Mirović.

BIH ponosan partner

Predstavnik zemlje partnera, Bosne i Hercegovine, ministar spoljnih poslova Igor Crnadak naveo je da se njegova zemlja predstavlja sa 28 izlagača i zbog toga je iskazao zadovoljstvo:

Igor Crnadak

"Ovo je odlična odluka da se podrži dalje jačanje dobrih veza između dve zemlje, kao i podrška poljoprivrednicima. Važno je raditi na pitanjima koja život znače".

Vlada Srbije podržava Vladu Vojvodine

Specijalan gost bio je Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade Srbije. On je naveo da poljoprivreda ima veliki značaj, kao i potencijal za razvoj. Napomenuo je da je to jedina grana, koja nikada nije zakazala.

"Veoma je važna međunarodna saradnja, a posebno sa regionom. Svesni smo poteškoća sa kojima se poljoprivrednici suočavaju i Vlada je spremna da pomogne. Uspeh poljoprivrednika je uspeh svih nas. Srbija je pouzdan partner, a tako će se prikazati i na ovom sajmu", rekao je Dačić.

Bogat program

Podsetimo, na štandu Ministarstva poljoprivrede svi zainteresovani mogu od 10 do 13 sati da dobiju savete od stručnih službi. Kolektivne izložbe različitih zemalja biće održavane u Hali 1, a najbrojniji nastup imaće kinski predstavnici.

Mehanizacija zauzima polovinu otvorenog izložbenog prostora, a sajam je prilika da se mašine kupe po povoljnijim cenama. Biće predstavljena i svetska premijera ARBOS 5000 traktora. Posetioce očekuje i nagradna igra, a glavni dobitak je - Belarus 82.1 traktor.

Dan stočara rezervisan je za četvrtak, a biće predstavljeno više od 1500 grla stoke. Na Manježu su u planu nadmetanja. Novina je aukcijska prodaja najkvalitetnijih grla ovaca i goveda, koja će biti organizovana u ponedeljak.

Foto: Aleksandra Kekić


Foto prilog


Tagovi

Poljoprivredni sajam Novi Sad 2017 Ivica Dačić Miloš Vučević Igor Crnadak Igor Mirović Slobodan Cvetković


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U jednoj predškolskoj ustanovi u Knjaževcu