Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pecanje
  • 05.10.2017. 16:15

Pastrmke iz Đetinje

Đetinja je reka koja protiče kroz centar Užica, a u njoj se mogu upecati - pastrmke!

Foto: Grad Užice / Facebook
  • 460
  • 21
  • 0

Mlađa Obrenović je pecaroš iz Užica, koji svojim ulovima oduševljava sugrađane, ali i ribolovce iz Nemačke, Bugarske, Švedske. Saobraćaj staje kada on u centru grada zabaci udicu. Ovaj svetski prvak u mušičarenju peca - pastrmke.

"Tu žive krupni primerci pastrmke i lipljana, kakvi se retko gde mogu upecati na drugim rekama, bez obzira što je ovo izuzetno mala reka. Pastrmke od tri, četiri i pet kilograma lovljene su i ove i proteklih godina. Lipljani su do 50 centimetara. Tu su mladice, koje su i do 15 kilograma", kaže za RTS Obrenović.

Znanje i sreća

Svoje znanje ovaj ribolovac deli i sa drugima. Njegove kolege kažu da tu ima i sreće.

"To je čovek koji ispod kamena može da nađe kilo zlata u jednom zabačaju. Mi gde dignemo ruke, ne možemo da je uhvatimo, on je tu u stanju da uhvati ribu", kaže pecaroš Predrag Danilović.

Jedan bugarski ribolovac takođe je na Đetinji postigao uspeh - upecao je lipljana od 53 centimetara, zbog čega je postao državni rekorder.

Foto: Grad Užice / Facebook


Izvori

RTS


Tagovi

Đetinja Užice Predrag Danilović Mlađa Obrenović Pastrmka Lipljan


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]