Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osječki proljetni sajam
  • 02.03.2018. 16:00

Proljetni osječki sajam u znaku snijega i leda, ali i vrhunskih domaćih proizvođača!

Bučina ulja, mliječni proizvodi, tradicionalne mesne prerađevine, lavanda, med i ostali proizvodi obiteljskih gospodarstava prevladavaju i na ovogodišnjem poljoprivrednom sajmu u Osijeku

  • 479
  • 58
  • 0

Snijeg i bljuzga zasigurno su omeli redovito održavanje Osječkog proljetnog sajma, sajma poljoprivrede I prehrane u sklopu čega je i obrtnički sajam. Posebice je bilo problema s održavanjem onog dijela izložba na otvorenom prostoru gdje su se očekivali traktori, kombajni, plugovi i druga poljoprivredna oprema. No, unatoč snijegu, Pecka d.o.o. , Lateran i još nekoliko tvrtki prkosilo je snijegu. Otvorenje ovoga puta održano je u predvorju sajma i nakon obilaska dva paviljona možemo konstatirati da su organizatori uspjeli održati redoviti svoj proljetni sajam. Mliječni proizvodi, med i proizvodi pčela, kuleni, kobasice, slanine, čvarci, bundevina ulja, sokovi Aronije i slično preplavili su osječki Pampas.

No, za istaći je svakako i stalne izlagače na većem prostoru kao što su kutinska Petrokemija, Agromehanika, Poljoprivredni institute i drugi. Međutim, ovoga puta tu je bio i Pevec na povećem prostoru. Ovaj, da tako nazovemo kasno zimski i zaleđeni sajam održan pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka prvi dan je ipak privukao zanmljiv broj posjetitelja.

Organizator sajma Osječki sajam d.o.o. uz punu podršku i aktivno učešće HGK ŽK Osijek i HOK Obrtničke komore Osječko-baranjske županije, tradicionalno na sajam privlači značajan broj izlagača s temom poljoprivrede, ali ipak prevladava u tom sektoru sjemenska roba i gnojiva, dok su poljoprivredni strojevi, oprema i uređaji ipak jako malo zastupljeni. Mali proizvođači hrane, konzalting tvrtke i tvrtke za ispitivanje i unapređenje kakvoće hrane, oprema i uređaji u domaćinstvu i graditeljstvu, tradicijski i autohtoni proizvodi obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrtnički proizvodi, motorna vozila, prezentacija gospodarskih potencijala općina  županije ove godine su nešto više izloženi.

Ministar zapeo u prometu

Ove godine, na sajmu sudjeluju i gospodarstvenici s područja grada Vinkovaca pod pokroviteljstvom Udruženja obrtnika Grada Vinkovaca te Grada Vinkovaca. Pored obrtnika Obrtničke komore Osječko-baranjske županije koji pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije nastupaju na sajamskoj priredbi, na sajmu sudjeluju  i obrtnici iz Međimurske županije, a ponajviše proizvođači meda i bučina ulja.

Na otvorenju su očekivao Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede, ali zbog problema na prometnicama do otvorenja nije stigao, pa su njegov zadatak preuzeli lokalni županijski i gradski političari, te Dragan Jelić, pomoćnik Gabrijele Žalac, Ministrice  regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Sajam je otvoren do nedjelje, 5. ožujka pa krenite put Osijeka!


Fotoprilog


Tagovi

Sajam Pampas Osijek Osječki proljetni sajam


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]