Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni turizam
  • 18.11.2021. 15:00
  • Splitsko-dalmatinska, Dugopolje

Ruralni turizam: Prijavite se za edukativne terenske radionice "Moj-seoski"

Planirano je pet radionica koje se organiziraju u suradnji s Lokalnim akcijskim grupama Zagora, Škoji, Brač, Adrion i Cetinska Krajina, uz financijsku podršku Ministarstva turizma i sporta.

Foto: Udruga ruralnog turizma Hrvatske
  • 241
  • 24
  • 0

Udruga ruralnog turizma Hrvatske nastavlja s održavanjem edukativnih terenskih radionica “Moj-seoski” o važnosti i promociji seoskog turizma.

Kako najavljuju iduće radionice su u Splitsko-dalmatinskoj županiji točnije Dugopolju 22. studenog, Starom Gradu 23. studenog, Supetru 24. studenog, Zagvozdu 25. studenog i Sinju 26. studenog.

Planirano je pet radionica koje se organiziraju u suradnji s Lokalnim akcijskim grupama Zagora, Škoji, Brač, Adrion i Cetinska Krajina, uz financijsku podršku Ministarstva turizma i sporta.

Brojne teme iz seoskog turizma

Udruga poziva sve pružatelje usluga seoskog turizma iz ove županije, odnosno poljoprivrednike koji se istovremeno bave i pružanjem ugostiteljskih ili turističkih usluga da se odazovu kako bi dobili važne informacije o mogućnostima za besplatnu promociju svojih objekata. Također, pozvani su i predstavnici lokalnih turističkih zajednica. 

“Na dvosatnoj radionici s kolegama i kolegicama koji se bave seoskim turizmom, odnosno imaju registrirane vinarije, kušaone, agroturizme, izletišta, etno sela, ruralne objekte za smještaj i slično, razgovaramo o zakonodavnom okviru, važnosti integracije kulturne baštine u digitalnu promociju, i novim turističkim trendovima", istaknula je Aleksandra Kuratko Pani, voditeljica Udruge najavljujući radionice. 

Edukativna radionica

Također, predstavit će se i web aplikacija moj-seoski.hr kojom upravlja Ministarstvo turizma i sporta, a koja ima za cilj prikupiti podatke o pružateljima usluga za Digitalni katalog seoskog turizma Republike Hrvatske. "Upisom u aplikaciju, oni stječu pravo na besplatnu promociju na domaćem i inozemnim tržištima putem web stranice Hrvatske turističke zajednice hrvatska.hr što bi svakako trebali iskoristiti", napomenula je Kuratko Pani.

Dodatno, Udruga na radionicama prikuplja i informacije o izazovima na koje poljoprivrednici koji se bave seoskim turizmom nailaze u svom poslovanju kako bi ih adresirala u okviru Radne grupe za razvoj seoskog turizma RH pod okriljem Ministarstva turizma i sporta.

Prijave na sudjelovanje traju do 22. studenog, a obrazac prijave možete pronaći ovdje.

Sudjelovanje na radionicama bit će moguće samo uz predočenje Covid potvrde ili negativnog testa za bolest Covid-19 uz obavezno nošenje zaštitne maske.


Tagovi

Radionica Moj-seoski Aleksandra Kuratko Pani Splitko-dalmatinska županija Udruga ruralnog turizma Hrvatske


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/