Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredni sajam
  • 17.05.2017. 16:00

"Stefan" predstavlja voćarske traktore

Fokus na ovogodišnjem Sajmu firma "Stefan d.o.o" iz Arilja stavila je na široku ponudu brenda "Antonio Carraro". U pitanju su prvenstveno specijalizovani voćarski traktori.

Foto: Vedran Stapić
  • 5.067
  • 248
  • 0

Fokus na ovogodišnjem Sajmu firma "Stefan d.o.o" iz Arilja stavila je na široku ponudu brenda "Antonio Carraro". U pitanju su prvenstveno specijalizovani voćarski traktori.

"U ovom trenutku na Sajmu imamo nekih 10 modela, u rasponu od 30 do 80 konjskih snaga u raznim varijantama - sa kabine i bez kabine, u raznim širinama, za različite tipove voćnih kultura", kaže Milutin Stefanović direktor.

Novo prodajno mesto

Brend "Antonio Carraro" je prisutan već oko 15 godina u Srbiji, a kupci ga znaju. "Stefan" je već četvrtu godinu ovlašćeni uvoznik i zastupnik, a osim predstavljanja na Sajmu pružaju punu podršku korisnicima u smislu delova, servisa i tako dalje.

"Od ove godine imamo i prodajno mesto u Novom Sadu, koje će biti zaduženo za teritoriju Vojvodine, Ovde se mogu pogledati osnovni modeli, dogovoriti prodaja, a biće i lager delova", ističe Stefanović.

"Stefan" je ovlašćeni diler i za "Rinieri" radne mašine, koje su okrenute ka vinogradarstvu, pre svega.

Zadovoljni Sajmom

Predstavnici "Stefana" kažu da je ovogodišnji Sajam kvalitetniji nego prošle godine i da je ponuda konkretnija i veća.

"Posetioci znaju šta hoće, tako da je pomak sveopšti, posebno u voćarstvu. Posebno je važno što stranci prepoznaju Srbiju u ovom sektoru", smatra Stefanović.

Antonio Carraro TRX 7800

Subvencije korisne, ali ima još posla

Subvencije za male traktore privukle su veliku pažnju. Ipak, Stefanović smatra da je bilo potrebno bolje definisati cilj, kako bi bolje bili definisani i kriterijumi:

"Ovako se može desiti da mnogi potrošači ostanu nezadovoljni, a mi dobavljači, uvoznici, dileri i proizvođači moramo značajno da podignemo kapacitete da bi se ispunili zahtevi. Na duži rok, to će dovesti do neefikasnosti ili povećanja cena usluga".

Dodaje da je pozitivno to što je država prepoznala voćarstvo kao granu, koja donosi najbrži povrat na uloženo. Ističe i podršku malim proizvođačima, kako bi mogli da nastave da rastu, zajedno sa organizovanom i konkretnom srpskom ponudom.

Milovan Jovanović šef prodaje Agrocentra ističe da je potrebna veća informisanost, a manje dezinformacija kada je ova tema u pitanju. Ipak, kaže da je interesovanje potencijalnih kupaca ogromno.

"Već se zna da je starost traktora ogromna, a velikom boju ljudi je potrebna nova mehanizacija da bi dalje radili i da bi se unapređivali. Mi smo izdali preko 450 zahteva za naše voćarske traktore, što je ogroman broj. Mislim da su različite firme već izdale četiri, pet hiljada zahteva, što je stvarna potreba. U Srbiji u narednih 10 godina da se kupuje po pet hiljada traktora, vozni park bi se obnovio".

Foto: Vedran Stapić


Tagovi

Milovan Jovanović Milutin Stefanović Stefan Antonio Carraro Rinieri Voćarski traktori Subvencije


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]